Put mudrosti, Jorge Bucay

Izdavač: Naklada Ljevak
Moja ocjena: 4/5


Nakon Puta samoovisnosti, Puta suza, Puta susreta, Puta sreće, Puta duhovnosti, evo nam i posljednje knjige u serijalu Planovi puta i to pod nazivom Put mudrosti. 

Kako i sam autor kaže, ovom knjigom ne želi čitateljima gasiti žeđ, nego baš obratno; potaknuti nas da nastavimo tražiti mjesto na kojem bi mogli utažiti tu žeđ.


Na temelju vlastitog životnog iskustva, Jorge Bucay u ovoj knjizi govori o tome kako svakim danom postati sve mudriji te kako biti posvećen vlastitom životu. Prema njegovom razmišljanju mudrost je spoj nekoliko sposobnosti koje čovjek mora naučiti povezati, a to su prvenstvno životna iskustva, moć osobne transformacije, prihvaćanje stvarnosti te unutarnje oslobođenje. Kako kaže Bucay, svi imamo sposobnost postati mudri i mudrost ne pripada samo nekolici stručnjaka nego svima nama. 

"Mudar čovjek nikad ne zastupa neku teoriju, zato što zna da se stvarnost ne može izraziti formulama ili zamislima, i zato što, isto tako, ne vjeruje da se istinu može posjedovati. On jednostavno govori što misli, potpuno iskreno, i prešućuje ono što ne želi reći, također u potpunosti iskreno."


Što točno znači biti mudar čovjek, što nas u tome sprječava, kako na mudrost utječu naša dosadašnja (ne)znanja i iskustva, kako se uopće postaje mudracem i kako na tom putu zanemariti svoja ograničenja i nametnute kulturne obrasce - na ova i mnoga druga pitanja odgovore otkrijte u ovoj uzbudljivoj knjizi koja vas odvodi na vrlo zanimljivo, životno putovanje. 

Na sebi svojstven način Jorge Bucay, kao i u svim svojim dosadašnjim knjigama, prenosi nam mnoštvo znanja i vlastitog životnog iskustva iz kojeg se zaista može puno naučiti. Težite li biti svjesniji, mudriji i spremniji razumjeti sebe i druge, ovo je pravo štivo za vas.😉

Primjedbe