I pad je let, A. Brahm & Guojun

Izdavač: Naklada Ljevak
Moja ocjena: 4/5


Ovu zanimljivu knjigu napisala su dva autora: Ajahn Brahm; budistički redovnik, duhovni voditelj i autor brojnih knjiga s područja duhovnosti te učitelj chana Guojun, voditelj samostana u Singapuru i učitelj meditacije. 

Glavna tema ove knjige su neki od najčešćih problema s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu; primjerice, kako se suočiti sa poteškoćama, kako živjeti s voljom unatoč teškim danima, kako prihvatiti poraze i hrabro krenuti dalje kad se čini kao da je sve protiv nas. 

Autori vam neće nametati popis stvari koje (ne)biste trebali raditi, nego kroz svoje životne priče i iskustva pokazuju kako se suočavati sa životnim poteškoćama. Pri tome su njihove priče zabavne, iskrene, lako se čitaju, poučne su i motivirajuće. Knjiga nije nimalo dosadna niti naporna za čitanje, a često sam imala osjećaj baš kao da čitam neki humoristični roman. 

Ovo je knjiga koju ćete brzo pročitati i pri tome se dobro zabaviti, a iz nje izvući mnoštvo pouka. Napuniti će vas pozitivom i inspirirati kako da krenete dalje. Preporučam ju svima onima koji se nalaze u teškim životnim situacijama, ne vide način kako krenuti dalje, svima koji ne mogu preboljeti gubitak voljene osobe ili naprosto onima kojima će dobro doći malo pozitivne energije i motivacije. 

Primjedbe