#LjetoBezParea, Antonija Blaće

Izdavač: RTL
Moja ocjena: 5/5


"Skidanje kila zapravo nije nikakav bauk, čovjek samo treba biti realan, poznavati sebe i svoje navike i pokušati unijeti i usvojiti neke bolje varijante u svoj život. Priznati sebi gdje si slab, što voliš, što ne voliš i pokušati uz ipak malo napora uskladiti svoj karakter, životni stil i bolju prehranu. Točnije, poboljšati prehranu u skladu sa svojim životnim stilom, a ne obratno." 

Ok, prije nego krenete čitati, pomirite se s tim da ovaj priručnik ne donosi nikakve magične trikove pomoću kojih ćete izgubiti 5 kila u tjedan dana i nikad ih više ne vratiti. Nema toga. 


Dapače, ovaj će vas priručnik natjerati da se pomirite sami sa sobom, prihvatite svoj karakter, svoj ludi životni stil, manjak volje za vježbanjem i veliku želju za slatkim. Ali će vam isto tako pokazati i na koji način, uz sve ovo prije rečeno, svejedno možete izgubiti tih prokletih 5 kila i nastaviti se hraniti zdravo, umjereno i uravnoteženo. A da uz to ponekad i pogriješite, vikendom se opustite i ne brojite baš svaki zalogaj, a preko tjedna malo više stegnete remen i budete disciplinirani. 


Jednostavan za čitanje, ali i za primjenu u praksi, ovaj priručnik Antonija je ispričala na vrlo zabavan, njoj svojstven način, ali uz puno korisnih savjeta i nekoliko odličnih recepata za doručak, glavno jelo i međuobrok. Voljela bih da je recepata bilo više, ali tko zna što Tonka sprema, možda uskoro ide i nova knjiga. 😁 

U svakom slučaju, ovaj priručnik može puno pomoći kada se odlučite napokon se riješiti tih par kilica viška i naučiti pratiti koliko i što jedete, izbaciti glupe izgovore i usvojiti neke sitne, ali bitne promjene koje ćete rado primjenjivati i nakon što kile dovedete u red. 

Primjedbe