Braća, Alex Schulman

Izdavač: Profil 
Moja ocjena: 4/5


Roman Braća dirljiva je priča o trojici braće koje je jedan tragičan događaj u djetinjstvu udaljio i ostavio neizbrisive tragove. Također, priča o roditeljstvu, o obiteljskim tajnama, sjećanjima, bratskim odnosima i događajima koji nas oblikuju i mijenjaju. 

Nakon majčine smrti, trojica se braće vraćaju u kuću kraj jezera gdje su provodili svoje ljetne praznike. Naizgled disfunkcionalna obitelj, strog otac i pomalo flegmatična majka samo su dio ove priče koja me u nekim dijelovima zbunila, dok nisam pročitala kraj i ostala potpuno šokirana. Iznenađujući završetak koji otkriva sve i ujedno popunjava nejasnoće koje su se nakupile od početka knjige.

Prozni prvijenac Alexa Schulmana lijepo je napisana priča koja je istodobno tužna i napeta, u potpunosti uvlači čitatelja u radnju i pokreće vrtlog emocija. Završetak me istodobno rastužio zbog događaja koje je otkrio, ali i naljutio zbog roditeljske nepažnje, zanemarivanja i odbacivanja. 

Osim stila pisanja, jako mi se sviđa i sama tematika. Knjiga ponajviše govori o tome koliki utjecaj roditelji imaju na to u kakvog čovjeka će njihovo dijete izrasti te o tome koliko manjak komunikacije u obitelji utječe na mentalni i emocionalni razvoj djeteta.

Primjedbe