1000 izuma i otkrića, Roger Bridgman

Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 5/5


Za sve male, ali i velike istraživače i ljubitelje povijesti i izuma, izdavačka kuća Znanje pripremila je predivnu i bogatu knjigu prepunu zanimljivih podataka o više od 1000 izvanrednih otkrića. 

Od samih početaka čovječanstva pa sve do danas, ova knjiga opisuje mnogobrojna dostignuća koja su na naš svijet ostavila neizbrisiv trag i omogućila ljudski napredak i razvoj. 


Izrada oruđa, prvi trajni zapisi, prve građevine, izum tiskarskog stroja, industrijska revolucija, izum parnog stroja, televizije, automobila i drugih pomagala bez kojih danas ne možemo zamisliti svijet - ovo su samo neke od tema kojima se ova vrlo zanimljiva knjiga bavi. 


Knjiga koju možete čitati danima i tjednima te joj se stalno vraćati i ponovno se diviti izumima koje je čovjek smislio i realizirao. Rasteže se na preko 250 stranica, zanimljivo je pisana, prepuna ilustracija i fotografija te predivne naslovnice, ova knjiga idealan je poklon za sve male istraživače i povjesničare. Vjerujem da bi podjednako bila zanimljiva i odraslima jer donosi pregršt zanimljivih informacija i zabavna je za čitanje. Od mene imate veliku preporuku! 

Primjedbe