Što su osjećaji? Katie Daynes

Broj stranica: 12
Izdavač: Profil 
Moja ocjena: 5/5


Kada naši znatiželjni mališani počnu postavljati prva pitanja u pomoć nam stižu slikovnice. Uz njih je učenje i odgovaranje na pitanja puno zanimljivije i zabavnije. Iz Profila je nedavno stigla nova kartonska slikovnica s prozorčićima uz koju će djeca puno naučiti o emocijama te kako se s njima nositi. U glavnoj ulozi su razne životinjice koje je vješto ilustrirala Christine Pym, a one će djeci pokazati kako je normalno ponekad biti tužan ili ljut te pojasniti zašto često osjećamo strah ili zabrinutost. 


Slikovnica je vrlo živopisna, vesela i jednostavna za čitanje i listanje. Prozorčići, kojih ima zaista puno, djeci će čitanje učiniti još zabavnijim, a njihove znatiželjne ručice otvaranjem prozorčića pronalazit će odgovore na pitanja o osnovnim emocijama koje svatko od nas često osjeća. Čak i odrasli.

Moje blizankice obožavaju ovu slikovnicu od prvog dana kada je stigla na naše police, pa sam ju uspjela samo nakratko posuditi kako bih napisala osvrt. 😊 Najčešće ju listamo zajedno jer su one još daleko od toga da čitaju same, ali je uvijek negdje oko nas kada provodimo vrijeme zajedno. One rado otvaraju prozorčiće dok ja čitam, a koristimo ju i za učenje naziva životinja i prvih pojmova. 

Slikovnica je izrađena od tvrdog kartona i mislim da će biti stvarno izdržljiva unatoč znatiželjnim ručicama koje još uvijek ne shvaćaju kako prema knjigama moramo biti jako nježni. 😊 Ova je slikovnica nadasve edukativna, zanimljiva i poučna, potiče na razmišljanje i razgovor o osjećajima, a zaista je bitno da djeca već u najranijoj dobi znaju pokazati kako se osjećaju, da shvaćaju da su emocije dio nas i da je sasvim normalno ponekad biti zabrinut ili uplašen te također da uče kako se nositi s navalom osjećaja i kako se lakše opustiti i razbistriti misli. Štošta će djeca doznati i naučiti iz ove knjige stoga ju od srca preporučam za samostalno, ali i zajedničko čitanje.



Primjedbe