Leteći Lovro - najbolji rođendanski bicikl, Chris Hoy

Broj stranica: 112
Izdavač: Egmont
Moja ocjena: 5/5



Najbolji rođendanski bicikl prva je knjiga u serijalu o Letećem Lovri. Serijal ima ukupno deset knjiga, a na hrvatskom jeziku za sada su dostupne prve tri knjige. Glavni junak je sasvim običan dječak Lovro koji sanja o biciklima i biciklističkim utrkama. Njegova želja je da za deveti rođendan dobije novi bicikl, no mama i djed mu poklanjaju jedan stari, zahrđali model, nimalo sličan onome iz Lovrinih snova. No kada Lovro bicikl očisti i dovede u red, na prvoj vožnji otkrit će kako je njegov bicikl sve samo ne običan.

Autor knjiga o Lovri jest Chris Hoy, bivši britanski biciklist koji je poznat po brojnim svjetskim uspjesima stoga ne postoji nitko tko bi ovakvu priču bolje ispričao. Njegova ljubav prema biciklima i bicikliranju toliko je snažna da je to imao potrebu prenijeti u jednu divnu, poučnu priču iz koje možemo puno naučiti.

Stil pisanja, veličina slova i količina teksta prilagođeni su mlađim čitateljima, ali će u ovoj knjizi uživati i odrasli. Predlažem da ju čitate zajedno sa svojim mališanima i tako skupa uživate u Lovrinim zabavnim avanturama koje će u vašoj djeci zasigurno probuditi želju da i sami krenu u vožnju biciklom.

Lovro je vrlo simpatičan i drag junak ove priče, a kroz svoje pustolovine pokazati će nam koliko je važno vjerovati u svoje snove, ali isto tako da se snovi ostvaruju samo napornim radom i vjerom u samoga sebe. Naučit će nas koliko je važno biti strpljiv, maštovit i uporan u svojim naumima te nas podsjetiti na to da nisu samo nove stvari zanimljive i lijepe; i one stare mogu opet zablistati uz malo ljubavi, volje i rada. Vaši će mališani iz Lovrine priče učiti i o tome koliko su nam važni obitelj i prijatelji te da je uz njih uvijek sve lakše i zabavnije. Bilo da se radi o biciklima ili o nekoj drugoj ljubavi, važno je vjerovati u svoje snove i onda je sve moguće. Ova simpatična priča, vrlo zabavna i poučna, vašim će se mališanima zasigurno svidjeti, a Lovro će vrlo brzo postati njihov najbolji prijatelj. Čitajte zajedno sa svojom djecom i pustite da ih mašta ponese duboko u priču, dopustite da postavljaju pitanja i razmišljaju o temi, a vi se uz Lovru prisjetite nekih od najvažnijih vrijednosti u životu. 😉

Primjedbe