Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima, Mylène Desclaux

Broj stranica: 255
Izdavač: V.B.Z.
Moja ocjena: 9/10 



Dobrodošle u pedesete! 😊

Ako ste među onima koji misle da su pedesete dosadne i potpuno lišene ikakvog uzbuđenja, definitivno trebate pročitati ovu knjigu. Ona će u potpunosti promijeniti vaše mišljenje o ovom dobu života. Naime, francuska blogerica i autorica Mylène Desclaux donosi jedan novi, svjež pogled na pedesete i preispituje način života nove generacije pedesetogodišnjakinja.


Kada djeca odu svatko na svoju stranu, kada dosegnete maksimum u svojoj karijeri, a rijetko koji se muškarac na ulici okreće za vama – to su neki od znakova da su vas stigle pedesete. No u tome nema ništa loše, tvrdi ova autorica. Dapače, ovo doba donosi jednu novu slobodu, novi pogled na svijet, vraća nam vrijeme koje možemo potrošiti samo na sebe, daje nam prostora da se bavimo onime o čemu smo oduvijek sanjali, ali tijekom života nismo stigli.

Autorica je i sama predstavnica modernih pedesetogodišnjakinja pa od nje možemo najviše i naučiti. U ovoj zabavnoj, ali i nadasve korisnoj knjizi naučite kako se ponovno zaljubiti u pedesetima, kako se boriti protiv ljubomore prema mlađim ženama, kako se ponovno zabavljati, kako uživati u vezi s mlađim muškarcem, kako se nositi s odraslom djecom i ostarjelim roditeljima, kako voditi brigu o sebi, te ono najvažnije: kako ostati mlad i u pedesetima.

Ova će nas knjiga na duhovit i zanimljiv način podučiti onome što nas sve čeka u budućnosti; neke uskoro, a neke tek za deset, dvadeset ili trideset godina. U svakom slučaju, savjeti autorice čine mi se izrazito korisnima iako sam još jako daleko od ovog doba. Ono što je sigurno jest to da ćete se odlično zabaviti čitajući je. Autorica će vam onako nježno, u rukavicama, priopćiti da su pedesete stigle, ali onda skroz otvoreno i iskreno progovoriti o tome kako se s time nositi i kako uživati u godinama koje su pred vama. Jer zaista je najbitnije samo ono kako se osjećamo u svom tijelu, a ne broj godina koji negdje piše. Od mene imate veliku preporuku, a ne moram ni reći da je ova knjiga idealan poklon za svaku ženu, naročito onu kojoj se pedesete slatko smješkaju i trljaju ručicama. 😊

Primjedbe