Ego je neprijatelj, Ryan Holiday

Broj stranica: 194
Izdavač: Koncept izdavaštvo
Moja ocjena: 8/10



Ne znam kako će vaš ego reagirati na ovu knjigu, no svakako preporučam da ju pročitate dok vaš najveći neprijatelj malo drijema. Listajte tiho kako ga ne biste probudili. A onda ga žestoko napadnite i napokon pobijedite taj razmaženi, egoistični dio vas koji vas toliko sputava u svemu.


Ego je vaš najveći neprijatelj – svim vašim težnjama, uspjesima i neuspjesima, svim izazovima koji tek dolaze – on je neprijatelj broj jedan. Htjeli mi to priznati ili ne, ovaj uvijek postojani dio nas, često nas u životu sputava, upropaštava ono što smo postigli, svađa se s nama dragim ljudima, a nekad i sa nama samima. Od kud tolika moć jednom egu, zašto mu dopuštamo da tako često upravlja nama, kako ga se čuvati i razoružati – na sva ova, ali i mnoga druga pitanja, pronaći ćete odgovor u ovoj nadasve korisnoj knjizi koju treba objeručke prihvatiti.


Autor ove knjige je Ryan Holiday, jedan od najnadarenijih pisaca naše generacije, čije su knjige prepune korisnih savjeta i uputa kako da živimo bolje, slobodnije i uspješnije. Na svojoj je koži iskusio koliko ego može loše utjecati na naše živote, naš uspjeh i odnose s drugim ljudima. S toga je u ovoj knjizi s nama podijelio i svoja iskustva te ih pretvorio u vrlo nadahnjujuće štivo prepuno životnih pouka koje djeluju motivirajuće i vrlo pozitivno na čitatelja.

Knjiga je podijeljena na tri dijela, a proteže se na gotovo 200 stranica. Brzo se čita, zanimljivo je pisana, a opet razumljiva svima. Savjeti koje autor nudi lako su primjenjivi u svakodnevnom životu; naravno, ako ih želite prihvatiti. Uz ovu ćete knjigu vrlo brzo spoznati koje su opasnosti ega te kako su nam naše samopouzdanje i skromnost najbolji životni pratitelji i prijatelji, samo ih treba znati uzdići iznad velikog ega. 😉

Primjedbe