Godinu starija, godinu bolja; Caroline de Maigret & Sophie Mas

Broj stranica: 260
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 9/10



Autorice svjetskog hita Kako biti Parižanka donose nam novu knjigu koju bi, prema mom skromnom mišljenju, trebala pročitati svaka žena. Ovaj zabavan, ali prije svega praktičan priručnik idealan je za čitanje na plaži ili prije spavanja, a brzo se pretvara u štivo koje žarko želite preporučiti prijateljici, majci ili bilo kojoj vama dragoj ženskoj osobi.


Da se razumijemo, ovo nije štivo koje ćete pročitati, nasmijati se i zaboraviti da ste ga ikada pročitali. Ovo je knjiga koja se pamti, ovo je knjiga korisna svakoj ženi jer nas uči kako da starimo dostojanstveno i sa stilom. Jer godine su samo broj. Važno je ono kako se osjećamo, kako doživljavamo samu sebe. Prije svega, ovo je knjiga koja progovara o starenju na način koji će nas možda malo i šokirati, ali kada postanemo svjesni činjenice da se nitko nije uspio oduprijeti starenju, onda ćemo biti spremne prihvatiti vrijeme koje nas je snašlo i u njemu potpuno uživati baš onakve kakve jesmo.


Jer tko bi se želio vratiti u dvadesete? Ja prva ne bih! To su bile godine u kojima smo nesvjesne svog divnog, zategnutog tijela, konstantno bile nezadovoljne nečim. Maksimalno utegnute, a opet smo se loše osjećale same sa sobom, ne znajući da to tijelo koje imamo, nikada više neće biti takvo. Manjak samopouzdanja, konstantno traganje za savršenim muškarcima, savršenim prijateljicama i tko zna još čime. Pa kome to treba?

Mnoštvo inspirativnih citata, zanimljivih fotografija, korisnih savjeta i još puno toga pronaći ćete u ovoj fantastičnoj knjizi. Motivirajuća, zabavna, korisna, jednostavna za čitanje – ova knjiga već na prvim stranicama postaje štivo kojem ćete se rado vraćati kako biste u njemu pronašli rješenje za novonastalu situaciju. Knjiga je ovo koja nas uči kako da se uhvatimo u koštac s godinama, kako da starimo na lijep, zabavan način koji će nas učiniti poželjnima, opuštenima i zavodljivima. Naučite kako se nositi s modom, obiteljskim ili samačkim životom, karijerom, muškarcima, trudnoćom, fizičkim nesavršenostima – i to u vašim najboljim godinama; onima u kojima upravo jeste. Jer zaista, ništa nije onakvo kakvo je bilo kada ste bile mlađe, sada je još bolje! 😉

Primjedbe