Sva čuda svijeta, Daniela Celli

Broj stranica: 96
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 10/10



Teško mi je riječima opisati ljepotu ove knjige. Uopće ne mislim da je namijenjena samo djeci; dapače, u njoj će podjednako uživati i odrasli i djeca. Ovaj predivan atlas XXL formata donosi toliko zanimljivosti da ćete naprosto uživati u zajedničkom čitanju i proučavanju s vašim mališanima. Ova knjiga predstavlja putovanje po svijetu, od jedne do druge građevine, čitajući bilo kojim redom, ovisno o tome u koji kraj svijeta danas želite zaviriti.

Atlas donosi informacije i ilustracije o 31 znamenitosti iz cijeloga svijeta. Pronaći ćete puno zanimljivih činjenica o svakoj znamenitosti poput vremena i razloga gradnje, broja posjetitelja, veličine, težine, stila gradnje te mnogih drugih poznatih i nepoznatih zanimljivosti i legendi. Posjetite Kosi toranj u Pisi, Machu Picchu, Kineski zid, Piramide u Gizi, Taj Mahal, Big Ben, Eiffelov toranj, Karlov most, Kip slobode i mnoge druge građevine.



Nema previše teksta, a opet sasvim dovoljno da iskaže zanimljivosti koje ćete upamtiti, no ilustracije su te koje krase ovu knjigu. Predivne, živopisne i realne, savršeno upotpunjuju informacije o građevinama i čine čitanje vrlo zabavnim. Poželjet ćete ju pročitati u jednom danu jer jednostavno vuče na okretanje stranica, a opet ćete joj se vrlo rado vraćati i skakutati po stranicama posjećujući tako mjesta koja biste baš danas voljeli vidjeti.



Djeca, kao i odrasli, uživat će u istraživanju palača, dvoraca, kipova, katedrala, hramova, tornjeva, koloseuma i mnogih drugih građevina kojima je ova knjiga posvećena. Ovaj atlas vrlo je originalan, a uz njega će djeca puno i naučiti, pritom se odlično zabavljajući. Jednostavan jezik, prilagođen mlađim čitateljima, omogućit će potpuno razumijevanje teksta, ali i rezultirati postavljanjem dodatnih pitanja i poticanjem dječje mašte. Prepuna korisnih informacija, zabavnih legendi te činjenica kojih će se djeca sigurno dugo sjećati, ovaj atlas pokreće znatiželju i omogućava predivno putovanje diljem svijeta. Omogućite vašim mališanima da uz ovu knjigu postanu pravi mali istraživači i uživaju u nekim od najljepšim građevinama svijeta. Ne propustite ovu knjigu, obećajem da će biti jedna od onih kojoj se vaša djeca rado vraćaju! 😊



Primjedbe