Čovpas i Micko Kid, Dav Pilkey

Broj stranica: 252
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 9/10
Svoj primjerak pronađite OVDJE



Dav Pilkey, američki karikaturist, autor i ilustrator, poznat prvenstveno po serijalu dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, predstavlja novi nastavak o čudnovatom policajcu Čovpasu. U četvrtom stip-romanu očekuje vas mnoštvo novih avantura, smiješnih scena, napete radnje i puno, puno zabave.


Prisjetimo se: jednog dana policajac i njegov pas nastradali su u gadnoj eksploziji. Dok je policajcu bila ozlijeđena glava, psu je umiralo tijelo pa su doktori došli na ideju da jednostavno spoje pseće tijelo i policajčevu glavu – tako je nastao Čovpas! Čovpas je bio omiljen među policajcima pa je stekao puno prijatelja, ali i jednog gadnog neprijatelja – mačka Frkija. Mačak se čak pokušao i klonirati kako bi njegova zloća bila još veća, ali kloniranje je pošlo po krivu pa je klon ispao slatki mačić koji je na kraju svoj dom pronašao upravo kod Čovpasa. A sada, čini se kako je Čovpas pronašao savršenog partnera u borbi protiv zloće.

Zabavna i poučna, četvrta priča o Čovpasu još jednom nas podsjeća zašto toliko volimo ovog neobičnog junaka koji mališane uči koliko je važno prijateljstvo i zajedništvo, a u svojim avanturama promiče hrabrost, dobrotu i iskrenost.


Pozitivna, uzbudljiva i ponajviše smiješna knjiga, ispričana na preko 250 stranica, uključuje puno zabave za djecu i odrasle. Kao i svi do sada, tako i ovaj strp-roman sadrži radne listove i školu ilustriranja koji će djecu pozivati na dodatan rad i zabavu. Živahan font prilagođen djeci i predivne ilustracije ni ovog puta nisu izostale pa je uživanje u ovoj knjizi zagarantirano!

Primjedbe