Dragi autore ili kako odbiti remek-djelo, Riccardo Bozzi

Broj stranica: 112
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 8/10
Svoj primjerak pronađite OVDJE



Ova vrlo zabavna knjiga djelo je talijanskog novinara i književnika Riccarda Bozzija, dok su svojim ilustracijama knjigu obogatili Giancarlo Ascari, talijanski crtač i karikaturist te Pia Valentinis, autorica i ilustratorica brojnih knjiga za djecu.


Knjiga je vrlo originalna, smiješna i opuštajuća, a u njoj je autor želio prikazati kakve bi odbijenice od urednika dobili neki od najpoznatijih svjetskih pisaca da su svoja djela pisali u današnjem dobu. I zaista, prikazao je to vrlo realno, pa nakon čitanja stvarno pomislite kolike bi šanse takva djela imala u suvremenom izdavaštvu.














U ovoj vrlo hrabro napisanoj knjizi, autor će na zub uzeti neke od najpoznatijih svjetskih pisaca poput Williama Shakespearea, Marcela Prousta, Virginije Woolf, Ernesta Hemingwaya, Charlesa Dickensa, Lava Tolstoja, Homera i mnogih drugih. Njegova su pisma autorima vrlo iskrena, humoristična, a često i ironična; u svakom slučaju vrlo zabavna. Ako se njega pita, djela poput Ilijade i Odiseje, Božanstvene komedije, Hamleta, Lolite ili Tri mušketira, nikada nebi dospjela dalje od urednikova stola.

O ovoj se knjizi nema što puno pisati, jednostavno ju trebate pročitati. Uz nju ćete se dobro nasmijati, ali i prisjetiti nekih od najvećih književnih djela. Zaista je drugačija i na neki način osvježavajuća, odlično paše kao predah od uobičajenog štiva koje čitam. Od mene imate veliku preporuku!

Primjedbe