Bijeli jelen

Broj stranica: 64
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10
Svoj primjerak pronađite OVDJE



Vera Barić prepričala je djelo Vladimira Nazora, dok ju je svojim čarobnim ilustracijama uljepšala Ana Grigorjev. Ova knjiga jedan je od najljepših klasika hrvatske književnosti, a ova adaptirana verzija iz Znanja prilagođena je mališanima koji već imaju ponešto čitalačkog iskustva.

Priča prati malenu šestogodišnju Anku, guščaricu bez oca i majke koja će spasiti košutu od lovaca i ostati s njom u šumi. Čudesni događaji koji će Anku zadesiti u šumi donijeti će joj dar razumijevanja jezika životinja pa će ona ostati godinama uz njih i tamo odrastati. Anka je plemenita djevojčica i kad god ima priliku pomaže ljudima, a prozvat će ju i dobrim šumskim duhom. Kada se u košutinu leglu izrodi bijeli jelen, Ankinoj sreći neće biti kraja. Bijeli će jelen postati njen najbolji prijatelj i godinama će biti nerazdvojni; sve dok Anka ne bude morala napustiti šumu i vratiti se životu s ljudima.



Priča je napisana jednostavnim jezikom, prepuna je zanimljivih dijeloga i pozitivnih likova s kojima će se djeca vrlo lako povezati. Spoj između prirode, ljudi i životinja ispričan je na vrlo zanimljiv način, pristupačan i djeci i odraslima. Ova bajkovita priča obavezno je štivo za sve mališane. Ispričana je na preko 60 stranica pa ćete vi i vaši mališani dugo uživati u zajedničkom čitanju. Osim ove slikovnice, u istoj seriji dostupno je još čak sedam predivnih slikovnica među kojima su: Princeza u magarećoj koži, Maša i medvjed, Snježna kraljica, Zlatni ključić, Kralj žabac, Palčica, Orašar i kralj miševa. Hvala  vrijednim ljudima iz Znanja jer nam ove divne klasike donose u novom ruhu i daju mogućnost našoj djeci da u njima uživaju po prvi put, a nama odraslima da se prisjetimo najljepših djela iz našeg djetinjstva. 


Primjedbe