Smrtonosne tajne, Robert Bryndza

Naslov: Smrtonosne tajne
Autor: Robert Bryndza
Broj stranica: 345
Cijena: 99,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 9/10
Knjigu kupite OVDJE 



Što reći o šestom nastavku serijala o detektivki Eriki Foster, a da već nije rečeno ranije? Bryndza jednostavno ne zna napisati lošu knjigu. 😊 U ovom nastavku ne donosi nam puno promjena u privatnim životima omiljenih likova, ali zato donosi odličan novi slučaj, zamršen i nepredvidiv, silovitog i neočekivanog završetka. Detalji vezani uz žrtve i samo mjesto ubojstva nešto su čime Bryndza uvijek dodatno začini cijelu priču, a navodeći nas na krive tragove uvijek postigne efekt iznenađenja na kraju knjige jer ubojica bude netko na koga niste ni posumnjali.


Na hladno božićno jutro u Londonu je pronađeno tijelo mlade Marisse Lewis. Izbodena je na smrt, na samom pragu svoje kuće. Marissa je bila burleskna plesačica i vodila je prilično uzbudljiv život. Prelijepa, zavodljiva i koketna – Marissa je imala mnoštvo obožavatelja. Čini se kako su je muškarci obožavali i opsjedali, dok su je žene mrzile. No je li to dovoljan razlog da netko poželi njenu smrt?


Detektivka Erika Foster okuplja svoj tim i kreće u istragu koja će se pokazati vrlo složenom. Erika ubrzo otkriva kako je u predgrađu Londona napadnuto nekoliko osoba koje su se kasno noću vraćale svojim kućama. Sve ih povezuje jedna činjenica – napadač je odjeven u crno i nosi plinsku masku. Uskoro na nadzornim kamerama uviđaju kako je i Marissu ubila osoba isto odjevena, s plinskom maskom na licu. Tko je napadač i što povezuje žrtve?

Zaista volim ovaj serijal i volim se vraćati novim nastavcima i sve više i više se povezivati s likovima. Savršenom dozom privatnog života glavnih likova i novih slučajeva, Bryndza stvara pravu kombinaciju kojoj se uvijek rado vraćam. Uživam čitati o novom slučaju kojeg rješavaju Erika i njen tim, dok s druge strane, željno iščekujem pročitati što se novoga zbilo u njihovim privatnim životima.

Kako sam i u prošlim recenzijama pisala, ovaj serijal ne zahtijeva čitanje svih nastavaka redom kako su izlazili jer će vas Bryndza u svakoj knjizi uputiti u sve bitno i bez problema ćete pohvatati sve konce. S druge strane, za mene je prava šteta ne pročitati sve nastavke jer Bryndza zaista dobro piše; slučajevi su uvijek vješto i pametno ispričani, nabijeni akcijom, dovoljno napeti i zanimljivi, a opet dosta povezanim s privatnim životima likova – sve skupa je to jedna odlična kombinacija na koju se lako navučete. No, odluka je ipak samo na vama. Čitali redom ili ne, u svakoj knjizi ćete uživati. Od mene imate najveću moguću preporuku! 😊

Primjedbe