Put oko svijeta u 80 dana, Jules Verne

Naslov: Put oko svijeta u 80 dana
Autor: Jules Verne
Broj stranica: 327
Cijena: 99,00 kn
Izdavač: V.B.Z.
Moja ocjena: 9/10


Jedno od najpoznatijih djela francuske i svjetske književnosti, sada u novom ruhu dostupno je u izdanju VBZ-a. Ovaj pustolovni roman pisca Julesa Vernea prvi je puta objavljen 1873. godine, a predstavlja vrhunac njegovih putopisnih fikcija. Proteže se na preko 300 stranica i podijeljen je u 36 poglavlja. Izrazito zanimljiv, uzbudljiv i pomalo šaljiv, ovaj roman brzo se čita i to s velikim užitkom, naročito ako ste ljubitelj pustolovnih romana.


Zaplet prati oklada između bogatog londonskog džentlmena Phileasa Fogga i njegovih kolega iz kluba Reform da će upravo Fogg obići svijet u roku 80 dana. Na putovanju će ga pratiti njegov sluga Jean Passepartout. Uz njih dvojicu, tu je i princeza Aude, ali i mnoštvo sporednih likova koji se pojavljuju na njihovom putovanju i cijelu priču čine još zanimljivijom.

Osim što je vrlo zanimljiv, ovaj roman pruža i mnoštvo informacija o mjestima, različitim kulturama, krajolicima i narodima. Uživat ćete u opisima gradova poput New Yorka, Pariza, Singapura, Bombaya i mnogih drugih. Sama priča obiluje zapletima i stalno se nešto događa. Na njihovom putovanju, Fogga i Passepartouta zadesit će razne zgode i nezgode i do samoga kraja nećemo znati hoće li Fogg dobiti okladu ili ne. Ne moram ni reći da imate preporuku od mene; ovo štivo je obavezno!

Primjedbe