Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici

Naslov: Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici
Autor: Nives Madunić Barišić
Ilustracije: Darko Kreč
Broj stranica: 69
Cijena : 69,90 kn
Izdavač: Mozak knjiga
Moja ocjena: 9/10


Trebao je to biti sasvim običan drugi dan škole, no pretvorio se u pravu avanturu! Dok se Hana bori s ranim jutarnjim ustajanjem i kašnjenjem u školu, Janko je već spreman i nervozno iščekuje novi dan škole. No kada se u školi pojavi jedno neobično stvorenje koje nikako nebi trebalo biti tu, Hana i Janko se udružuju i zajedničkim snagama rješavaju nastalu zbrku.


Dok je Hana pomalo neuredna i neposlušna, Janko je vrlo odgovoran i pristojan. Iako potpuno različiti, Hana i Janko će na kraju postati prijatelji i rado u školu odlaziti zajedno.


Velika, lako čitljiva slova i živopisne ilustracije čitanje će učiniti još zabavnijim, a prvašići će odahnuti kada shvate da nisu samo oni nervozni zbog početka škole. Svojim sadržajem knjiga je potpuno prilagođena čitačima početnicima, ali će biti zanimljiva i onima nešto starijima.

Pozitivna i zabavna knjiga koja će djeci olakšati prve dane u školi. Svojim sretnim završetkom mami osmjeh na dječja lica i potiče na zajedništvo i prijateljstvo, bez obzira na različitosti.

Primjedbe