Najljepše Andersenove bajke & Najljepše mitološke priče

Naslovi: Najljepše Andersenove bajke & Najljepše mitološke priče
Prepričala: Stefania Leonardi Hartley
Broj stranica: 176
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10


Zahvaljujući svojim bajkama, Andersen je postao jedan od najomiljenijih svjetskih autora. Njegove su bajke prevedene na preko 40 jezika, a uz njih djeca odrastaju već dugi niz godina. U svojim bajkama progovara o mnogim temama koje su jako važne za djecu koja tek uče o svijetu oko sebe.

Najljepše Andersenove bajke i Najljepše mitološke priče nedavno su u novom ruhu osvanule u izdanju Znanja, a prepričala ih je Stefania Leonardi Hartley. Gledajući u knjige, zaista ne znam što drugo reći nego da su i jedna i druga predivne, čarobne i zaista se nadam da će se naći na vašim policama s dječjim knjigama te da ćete ih svaku večer listati s vašim mališanima, jer ove knjige zaista zaslužuju biti vaše zajedničko, svakodnevno štivo. Predivne, živopisne naslovnice zaista vuku da ih uzmete u ruke i listate. Velika slova i jezik prilagođen najmlađima olakšat će čitanje, a ilustracije zadržati njihovu pažnju dugo, dugo.


Najljepše Andersenove bajke donose trinaest bajki među kojima su Ružno pače, Snjegović, Palčica, Mala sirena, Djevojčica sa šibicama, Carevo novo ruho, itd. Uz njih će vaši mališani naučiti puno o ljubavi, prijateljstvu, obitelji, pomaganju, opraštanju, skromnosti, hrabrosti i mnogim drugim životnim vrijednostima.

Mitološke priče donose četrnaest priča iz davnina, a vaša će djeca uživati uz nezaboravne likove poput Odiseja, Herakla, Prometeja, Posejdona, Zeusa, Here i mnogih drugih. Priče su zanimljive i nadasve poučne, a veličanstvene ilustracije kojima ova knjiga obiluje, čitanje će učiniti još zabavnijim.

Uz ove će knjige vaši mališani postavljati razna pitanja, a njihovoj znatiželji i mašti neće biti kraja. Upravo zato smatram da i jesu vrlo, vrlo korisne za djecu jer će u njima uživati, ali pri tome puno i naučiti. Bilo da se vaša djeca tek upoznaju s ovim bajkama i pričama ili su o njima već čitali, ove knjige su pravi izbor. Vašu će djecu poticati na daljnje istraživanje i učenje, a da im pri tome nije nimalo dosadno ili naporno.


Primjedbe