Ledana, Minette Walters

Naslov: Ledana
Autor: Minette Walters
Broj stranica: 302
Cijena : 89,00 kn
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 8/10


Priča prati tri žene: Pheobe, Anne i Dianu, prijateljice koje godinama žive zajedno na imanju Streech Grange. Mještani Streecha nikada ih nisu voljeli, baš suprotno; često su ih povezivali sa zlostavljanjem djece, čarobnjaštvom i lezbijstvom, a sve glasine krenule su prije deset godina kada je neobjašnjivo nestao suprug Pheobe Maybury i nikada nije pronađen. Ove tri žene drže se podalje od svih i samo one znaju pravu istinu jedna o drugoj. No kada na njihovom imanju vrtlar pronađe tijelo muškarca toliko unakaženog da je identifikacija nemoguća, sve oči ponovno su uprte u njih tri.

Dobro ispričana krimi priča, s mnoštvom obrata koji vas neće puštati na miru, a kada pomislite da je konačno sve jasno, autorica vas ponovno vraća na sami početak. Osim tipične priče o nestanku i ubojstvu, ova se knjiga od početka do kraja bavi i temama poput nasilja u obitelji, ljudske pohlepe, osuđivanja bez dokaza i mnogih drugih društvenih problema. Pored odlično zapetljane, potresne i jezive priče, autorica potiče na razmišljanje i postavlja pitanje koliko smo zaista mi ljudi površni, koliko smo spremni vjerovati glasinama i osuditi nekoga samo na temelju prvog dojma ili nečega što smo čuli o nekome.

Minette Walters britanska je spisateljica koja je svoje kriminalističke romane krenula izdavati 1992. godine, a prvi je bio upravo Ledana. Kvalitetu njenog pisanja čitatelji su jako brzo prepoznali, a gotovo svi njezini romani odnijeli su brojne nagrade. Do danas je izdala čak 18 romana, a iz Mozaika su nedavno stigla prva tri romana: Ledana, Kiparica i Maska srama. Vjerujem da ću uživati čitajući i preostala dva, a ovaj vam od srca preporučam.

Primjedbe