Kralj žabac

Naslov: Kralj žabac
Ilustracije: Ana Grigorjev
Broj stranica: 64 stranice
Cijena : 79,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10
Knjigu kupite OVDJE 


Dobro poznata priča o kraljevni i žabcu osvanula je u novom ruhu u izdanju Znanja, a slikovnicu je predivnim, živopisnim ilustracijama oživjela Ana Grigorjev. Priča se proteže na preko 60 stranica i u njoj ćete podjenako uživati i vi i vaša djeca.

U starom dvorcu živio je kralj sa svojih šest prekrasnih kćeri, ali njegova ljubimica bijaše najmlađa kraljevna, vesela i draga djevojka. U vrtu dvorca nalazio se stari zdenac oko kojega se kraljevna voljela igrati svojom zlatnom loptom. Njegova tamna dubina djelovala je zastrašujuće, baš kao da krije neku veliku tajnu. 
Jednog dana dok se igrala, kraljevna baci loptu previsoko i ona odskoči do zdenca te nestane u tami. Kraljevna je bila neutješna zbog izgubljene lopte. Sve dok se iz zdenca nije pojavio veliki ružni žabac i ponudio joj vratiti njenu loptu, ako će ona njega zauzvrat zavoljeti i dopustiti da joj bude prijatelj, da zajedno jedu, spavaju i igraju se. Ne razmišljajući na što pristaje, kraljevna obeća da će tako i biti samo kako bi dobila nazad svoju loptu. No nije ni slutila koliko će žabac biti uporan u svojoj namjeri te da se iza njegovog ružnog bića krije predivan mladić.


Kralj žabac predivna je i poučna priča iz koje će vaši mališani naučiti da trebamo paziti kome i što obećavamo, da se svojih obećanja moramo držati, da moramo posebno poštovati one koji nam pomognu u nevolji i ne povrijediti nikoga, nebitno koliko se to biće činilo malim ili nevažnim. Ovo je jedna od onih slikovnica koje su odličan izbor ako tražite poklon za nekoga, ali i jedna od onih slikovnica koje se čitaju gotovo svaku večer jer je nezaobilazno štivo za sve mališane.

Primjedbe