Jedan savršeno običan dan, Beatrice Alemagna

Naslov: Jedan savršeno običan dan
Autor: Beatrice Alemagna
Broj stranica: 44
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10
Knjigu naručite OVDJE


U ovo moderno doba čini se kao da se djeca ne znaju zabavljati bez računala, televizora ili igrica. Tako dane provodi i dječak o kojem ova slikovnica govori, no kada jednog dana slučajno ostane bez svoje igrice i nađe se sam u prirodi, počinje gledati sve oko sebe drugim očima i shvaća što je sve propuštao provodeći vrijeme igrajući igrice. Dječak stade penjati se po drveću, skakati u lokve pune vode, pričati s pticama, skupljati kamenčiće, promatrati kukce, piti kišnicu. Dječak se upita zašto ništa od ovoga nije radio prije?

Divna, motivirajuća i poučna slikovnica koja će vašoj djeci ukazati na sve one sitnice koje propuštaju dok provode vrijeme ispred televizora ili računala, a često su puno zanimljivije od bilo koje igrice. Kroz ovu slikovnicu potaknite vašu djecu na češći boravak u prirodi i uživanje u svemu što nam ona daje. Možda ćemo se ponekad iz prirode vratiti mokri ili blatnjavi, ali bit ćemo sretni i zadovoljni jer boravak u prirodi nas čini upravo takvima.

Predivne ilustracije naglašene fluorescentno narančastom bojom slikovnicu čine još privlačnijom i zanimljivijom. U ovoj poučnoj priči uživati će i odrasli, ne samo djeca.

Primjedbe