Ništa nikada nikamo ne odlazi, Natalija Vorobjova Hržić

Naslov: Ništa nikada nikamo ne odlazi
Autor: Natalija Vorobjova Hržić
Broj stranica: 126
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 8/10


Natalija Vorobjova Hržić rusko-hrvatska je književnica koja od 1974. Godine živi u Hrvatskoj. Pjesme piše od 1991. Godine, a neke od njenih najpoznatijih zbirki pjesama su Na žici postojanja i U okovima tijela, zatim zbirka pripovjedaka Nastavak slijedi te roman Žena u crnom rublju.

Ništa nikada nikamo ne odlazi zbirka je njenih autobiografskih priča u kojima je zabilježila neke od najdražih trenutaka svog postojanja, školovanja i napredovanja kao jedne od najpoznatijih ruskih filmskih zvijezda. Pri tome nam otkriva puno o sebi, ali i drugima te piše o izazovima s kojima se susretala na tom putu. Autorica vas kroz priče potpuno pušta u svoj život i otkriva puno detalja.

U ovoj zbirci zanimljivog naziva  i prekrasne naslovnice nalazi se dvadesetak kratkih, zanimljivih i poučnih priča koje obrađuju različite teme. Priče nisu međusobno povezane, ali gledano cjelokupno, one tvore cijelu životnu priču autorice, a ispričane su iz dubine srca pa ćete se s njima vrlo lako povezati, a s nekima možda i poistovijetiti. Svaku priču krasi puno emocija, iskrenosti i otvorenosti, stoga vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Lako i brzo se čitaju, a vjerujem da ćete ih, kao i ja, pričitati u jednom dahu.

Primjedbe