Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji, Ben Brooks

Naslov: Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji              
Autor: Ben Brooks
Broj stranica: 208
Cijena : 119,00 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10


Nakon prve i druge knjige o Buntovnicama koje su svojim pričama nadahnule djevojčice diljem cijelog svijeta, Znanje nam donosi zbirku 100 priča o dječacima i muškarcima koji su svojim postignućima promijenili svijet, usuđujući se biti drugačijima. Predivna naslovnica nimalo ne zaostaje za Buntovnicama, a inspirativne priče uljepšane predivnim ilustracijama zadiviti će svakog dječaka.


Ovo nisu priče o akcijskim junacima, ovo su istinite priče o običnim dječacima i muškarcima koji su se hrabro suočavali s nevoljama i izazovima pred kojima su se našli, ostvarili svoje snove, postigli uspjeh i učinili dobro za sebe i za cijeli svijet.

Bill Gates, Barack Obama, filozof Charles Fourier, kapetan Chesley Sullenberger, mađioničar Dynamo, astronaut Eugene Cernan, Galileo Galilei, Jamie Oliver, John Lennon, Lionel Messi te Muhammad Ali samo su neki od sto muškaraca čije su priče zaslužile mjesto u ovoj zbirci.

Ovo je knjiga koju svaki dječak treba imati i pročitati. Priče o hrabrim ljudima iz posve različitih svjetova djeci će pokazati kako su svi snovi ostvarivi ako smo dovoljno hrabri i uporni. Uz ovu knjigu vaši dječaci neće željeti biti lažni heroji nego pravi muškarci koje ništa ne može zaustaviti u tome da postižu dobro za sebe i cijeli svijet.


Primjedbe