Žena iz snova, Karen Hamilton

Naslov: Žena iz snova              
Autor: Karen Hamilton
Broj stranica: 295
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Stilus
Moja ocjena: 7/10


Ona je zaista žena iz snova; lijepa, mlada, pametna, odlučna i posvećena svom muškarcu. Sve dok jednog dana on ne odluči da to možda ipak nije to i ne prekine vezu s njom. E onda će tek upoznati njenu pravu stranu koja nikako nije dobra!

Nate i Juliette u vezi su tek par mjeseci, no ona već zna da je to njen muškarac iz snova, već planira zajedničku budućnost i uvjerena je kako Nate s nikim neće biti sretniji. S druge strane, on smatra da njihova veza prebrzo napreduje i od Juliette traži da na neko vrijeme odseli iz njegovog stana i da mu da malo prostora i vremena kako bi odlučio što želi.

Kada Juliette preburno reagira i odbije odseliti se, Nate shvati da njihova veza nema budućnost i odluči sve okončati. Juliette se povlači, daje mu vremena i prostora, ali to ujedno koristi kako bi skovala plan kojim će Natea ponovno osvojiti jer njima je jednostavno suđeno da budu zajedno, samo on to tek mora shvatiti.

Juliette vrlo ozbiljno shvaća svoj pomalo luđački plan, pa čini sve kako bi Natea imala na oku. Nije joj problem uhoditi ga, potajno odlaziti u njegov stan, pa čak niti postati stjuardesa u zrakoplovnoj tvrtci za koju on radi; sve to samo kako bi mu bila blizu i nadzirala svaki njegov korak. Malo pomalo njen se plan pretvara u uvrnutu, zastrašujuću i izopačenu strategiju kojom Juliette na silu želi vratiti svog muškarca. Nema toga što će joj stati na put, a od neodoljive ženice vrlo brzo će se preobratiti u posesivnu ženu koja ledi krv u žilama i čija je ljubav prešla sve granice normalnog. Ona u potpunosti vjeruje u ljubav s Nateom i za nju je spremna učiniti sve što treba, a to će vrlo brzo i dokazati. Upravo zbog svega što radi i luđakinjom kakvom se predstavlja, Juliette je vrlo zabavan i uzbudljiv lik koji cijelu knjigu čini pomalo jezivom, ali neodoljivom.

Pred vama je nadasve zabavan psihološki triler koji će vam biti zanimljiv i primamljiv od prve do posljednje stranice. Bez kapi krvi, ali svejedno napet i vrijedan čitanja. Juliette kao vrsna pripovjedačica vodit će vas kroz uzbudljive avanture u jednoj od luđih ljubavnih priča koju ste ikada čitali. Iako negativka u knjizi, Juliette svojom ludošću i opsesijom čini pripovjedanje zabavnim i drugačijim, pa htjeli ili ne, brzo ćete se s njom povezati i uživati u njenim poremećenim planovima. Ostaje samo pitanje jesmo li svi spremni učiniti sve za ljubav, baš poput Juliette?

Primjedbe