#Prekid, Andrea Andrassy

Naslov: #Prekid                         
Autor: Andrea Andrassy
Broj stranica: 319
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: 24 Sata
Moja ocjena: 8/10


Niti jedan prekid nije lagan; bilo da ste upravo ostavljeni ili ste vi prekinuli ljubavnu vezu s nekim, prekid uvijek ostavlja gorak okus u ustima. No ipak, važno je da iz svake veze i svakog prekida nešto naučimo i da u idućoj vezi budemo bolje osobe.

Kako i sama autorica navodi, ovo nije knjiga za samopomoć. Ova knjiga predstavlja sva Andreina iskustva s prekidima na jednom mjestu, a kako je iz njih puno naučila, sada to želi podijeliti s vama. Naravno, na humorističan način; ipak je ona najpoznatija komičarka u Hrvatskoj. Možda će vam njeni savjeti i iskustva pomoći da lakše preživite prekid, a možda i neće, ali ono što je sigurno je to da će vas dobro nasmijati.

Njen prvi prekid dogodio se kada je imala 19 godina, pa kaže da je do danas uspjela skupiti toliko iskustva s prekidima da ima impresivan ljubavni CV koji se u najboljem slučaju može opisati kao povijest bolesti. Zato je sa svima nama odlučila podijeliti priče o prekidima, među njima su i neke sramotne, no što je tu je. J

Ono što nam Andrea prvenstveno želi poručiti je to da kad mislimo da je upravo naš prekid najgori mogući, uvijek ima puno, puno gorih situacija i prekida kroz koje su drugi ljudi prošli pa ipak preživjeli. Zato ne očajavajte, uvijek može biti gore. J Naipak, bol koju osjećamo zbog prekida vrlo je subjektivna pa time i neusporediva s tuđim prekidima, no Andrea je za svaki slučaj ispričala nekoliko sramotnih i vrlo čudnih prekida, a te priče sigurno će učiniti da se osjećate bolje.

Koje stvari nikako ne smijemo raditi kada nas netko ostavi, kako lakše preživjeti prekid i krenuti dalje, kako tretirati bivšega, kako tretirati njegovu novu curu, kako tretirati samu sebe nakon prekida, kako ponovno uživati u solo životu i puno, puno drugih savjeta naći ćete u ovoj zabavnoj knjizi. A dok ju ne pročitate, evo nekoliko Andreinih DO's & DONT's vezanih za prekide:
👎DONT'S:
·         Nemoj radit sranja na Facebooku
·         Nemoj se tetovirat
·         Nemoj slušat pjesme koje su ribež za srce
·         Nemoj uspoređivat vašu ljubav s filmovima
·         Nemoj pojest sve kolačiće
·         Nemoj govorit da su svi muškarci smeće
·         Nemoj na silu tražit dečka da se brže oporaviš
👍DO'S:
·         Makni stvari koje te podsjećaju na njega
·         Napravi popis stvari za koje imaš vremena sad kad niste više zajedno
·         Gledaj pozitivnu stranu priče
·         Napravi popis njegovih mana
·         Napravi popis njegovih vrlina
·         Preusmjeri ljutnju
·         Svaki dan napravi jednu stvar zbog koje ćeš se poštovat sutra

Primjedbe