Bol, Lisa Gardner

Naslov: Bol                   
Autor: Lisa Gardner
Broj stranica: 336
Cijena : 99,00
Izdavač: Stilus
Moja ocjena: 8/10


Mrtav muž državne policajke i nestalo šestogodišnje dijete novi je slučaj za četrdesetogodišnju narednicu D.D. Waren. Dokazi upućuju na ubojstvo u samoobrani, no D.D. u to ne vjeruje, a njeno dvadesetogodišnje iskustvo u bostonskoj policiji govori joj da policajka Tessa Leoni ne govori istinu.

Priča će se u trenu pretvoriti u napetu potragu za djetetom, a D.D. će polako početi otkrivati nelogične stvari povezane s ovim ubojstvom. Sve se više čini da će ovaj slučaj od D.D. zahtijevati puno neprospavanih noći.

Autorica Lisa Gardner donosi napetu i nepredvidivu priču, kompleksnih likova i naglih obrata, brzo se čita, a potpunu istinu ne otkriva do samog kraja. Priča o dvije policajke i jednom slučaju koji će ih povezati. Što ove dvije žene imaju zajedničko i koliko daleko su spremne otići da ostvare ono što su naumile?

Od početka do kraja ova priča je izrazito uzbudljiva i zanimljiva, stranice ćete okretati vrlo brzo i iščekivati nove prizore koji vas non stop vode po rubu, a situacija kao da će svakog trenutka eksplodirati.
Autorica se prilično potrudila oko likova u knjizi, pa ćete se lako povezati s oba ženska lika i navijati za njih. Ostaje samo pitanje jesu li zaista obadvije nedužne ili Tessa skriva pravu stranu priče. Detaljni opisi u knjizi priču čine još stvarnijom, a ne trebam niti naglašavati da će priča otići u smjeru kojem ste najmanje očekivali. U ovoj knjizi zaista ništa nije onakvo kakvim se čini. Je li Tessa zaista žrtva zlostavljanja ili je njen muž nedužan i gdje je nestala šestogodišnja Sophie? Koliko daleko je majka spremna otići da pronađe i zaštiti svoje dijete, a što je sve spremna učiniti policajka da rasvijetli ovaj neobičan slučaj ubojstva? Ostaje vam samo da pročitate knjigu i saznate! J

Primjedbe