Bez izlaza, Taylor Adams

Naslov: Bez izlaza                      
Autor: Taylor Adams
Broj stranica: 283
Cijena : 29,90 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 9/10


Darby, studentica druge godine na Sveučilištu Colorado Boulder, 23. prosinca primorana je otputovati kući u Utah nakon što dobije vijest da njena majka boluje od raka. Nakon višesatnog putovanja nađe se zarobljena u snježnoj oluju u planinama Colorada kada njena stara Honda Civic izgubi bitku protiv neprohodne ceste.

Primorana je ostati na odmaralištu i pričekati jutro kada će ralica očistiti autocestu, a ona nastaviti putovanje. Naravno, u ovakvoj situaciji mora se dogoditi još i to da vam je baterija na mobitelu pri kraju, a signala nema niotkuda.

Dok Darby uzaludno pokušava uloviti signal na parkiralištu, učini joj se da u kombiju pored njenog auta vidi djevojčicu, zarobljenu u nešto poput kaveza za pse. Premda neko vrijeme ni sama nije sigurna vjeruje li vlastitim očima, Darby počinje shvaćati što je zapravo vidjela. Djevojčica je zaista zarobljena u kombiju.

Osim nje, u odmaralištu su još četiri osobe, a jedan od njih je očito otmičar. Za Darby će ovo biti najdulja noć u njenom životu jer nije mogla okrenuti glavu od djevojčice, morala joj je pokušati pomoći. Kreće igra mačke i miša, a Darby će biti primorana jako brzo donositi odluke koje mogu ugroziti život djevojčice, ali i njen. Ima li izlaza iz ove situacije i može li Darby spasiti djevojčicu?  

Glavna heroina Darby vrlo brzo će vam ući po kožu. Nesebično i u sekundi odlučuje da mora pomoći djevojčici i svoj život stavlja na drugo mjesto. Za razliku od nje, nitko od drugih likova ne ulijeva povjerenje i bit ćete sumnjičavi prema svima. U ovoj knjizi ne nedostaje akcije niti na jednoj stranici, a okretat ćete ih vrlo, vrlo brzo. Kratak uvod, a zatim brza i oštra radnja koja će vas voditi do zadnje stranice, nakon koje ćete poželjeti da ih ima još! 

Priča prati period od svega nekoliko sati provedenih na odmaralištu i upravo zato biste očekivali da je radnja knjige rastegnuta i spora, no vjerujte, u ovoj knjizi ništa nije usporeno i dosade nema niti u tragovima. Brza, nepredvidiva radnja, nagli i šokantni preokreti i napetost koja vas prati od prve stranice. Ova knjiga se čita u jednom dahu, a do samog kraja nećete znati tko je izvukao deblji kraj. Detaljnim opisima okoline autorica stvara vrlo živopisnu sliku, pa napetu atmosferu možete jako dobro osjetiti. Osjećat ćete se kao da ste vi peta osoba u ovom jezivom odmaralištu. Volite li napete i prevrtljive trilere, ovog vam svakako preporučam!

Primjedbe

  1. Može li mi netko reći je li Darby na kraju knjige umrla ili ne?

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar