Dijete, Fiona Barton

Naslov: Dijete            
Autor: Fiona Barton
Broj stranica: 340
Cijena : 119,00 kn
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 9/10


Tri žene, tri sudbine i jedna priča koja će ih spojiti. Kate je novinarka Daily Posta čiji članci već dugo nisu završili na naslovnici. Željna dobre priče koja će njenu karijeru vratiti na noge, Kate se brzo zagrije za priču oko pronađenog kostura djeteta na gradilištu u Londonu. Kate kreće u istraživanje, ne sluteći da će upravo njena istraga pokrenuti otkrivanje dugo zakopanih tajni.

Uskoro otkriva moguću povezanost ovog slučaja s nestankom djeteta prije par desetljeća kada je majci Angeli Irving dijete ukradeno iz rodilišta i nikada nije pronađeno. Angela nikada nije prestala vjerovati da će njeno dijete biti pronađeno, a kada u novinama pročita Katein članak, ponovno proživljava tragediju izgubljenog djeteta misleći kako je ovo možda njena Alice.

Tu je i lik Emme Simmonds koji nas prati od početka knjige, ali ćemo tek na kraju otkriti koja je točno Emmina priča i kako je ona povezana s ovim slučajem. Emma će malo pomalo pričati svoju stranu priče, ali neće trebati puno da shvatite kako Emmu tajne iz prošlosti prate u svakom koraku, čineći ju nesigurnom i depresivnom, bez mogućnosti da ih ostavi iza sebe i nastavi sa životom.

Nakon bestselera Udovica, autorica donosi odličan roman Dijete koji će u potpunosti okupirati vašu pažnju. Radnja je nešto laganija, ali upravo to cijelu priču čini još zanimljivijom i čitatelja drži u neizvjesnosti do samog kraja. A kad smo već kod kraja... Kraj će donijeti neočekivan rasplet situacije, podjednako tužan i sretan, otkriti što povezuje Kate, Emmu i Angelu te još jednom dokazati da tajne kad-tad isplivaju na površinu.

Fiona Barton piše pametna, uvjerljiva i neodoljiva štiva koja ne možete ispustiti iz ruku. Njeni likovi su zanimljivi i kompleksni, a njihovu će psihu autorica detaljno obraditi pa ćete se s njima vrlo lako povezati.  

Dijete je roman vrijedan svake sekunde koju ste potrošili na čitanje. Priča koja će vas zarobiti već na prvoj stranici i neće vam dati mira dok ne otkrijete sve tajne. Uvjerljiv, napet i zanimljiv roman koji je na mojoj listi najboljih pronašao mjesto negdje pri samom vrhu.  

Primjedbe