Voli me, ne voli me, Sharon Bolton

Naslov: Voli me, ne voli me                  
Autor: Sharon Bolton
Broj stranica: 406
Cijena : 39,90 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 10/10


Četiri nestale mlade žene; tri ubijene i jedna nikad pronađena, i optuženik Hamish Wolfe, osuđen na doživotni zatvor. Chloe Wood, Zoe Skyes, Jessica Tout i Myrtle Reid nestale su između lipnja 2012. i studenog 2013. godine, premda tijelo Zoe do danas nije pronađeno. Detektiv Pete Weston uhitio je Hamisha u prosincu 2013. godine kada je optužen za nestanak četiriju i ubojstvo triju žena. Zoe se smatra mrtvom premda njezin slučaj nikada nije u potpunosti razjašnjen.

Slučaj bi bio riješen da on, i nakon četrnaest mjeseci provedenih u zatvoru, ne tvrdi da je u potpunosti nevin. On je vrlo uspješan kirurg i njegov lik autorica je prilično dobro dočarala pa ćemo ga doživjeti kao inteligentnog, privlačnog i uvjerljivog muškarca koji svakodnevno prima ljubavna pisma svojih obožavateljica koje vjeruju u njegovu nevinost. Želi uložiti žalbu na svoju optužnicu, ali da ga pri tome brani Maggie Rose, uspješna odvjetnica i spisateljica kriminalističkih romana temeljnih na stvarnim događajima.

Likovi koji će vam se jako brzo uvući pod kožu, iako znate da biste trebali biti na oprezu i ne vjerovati im previše, dijalozi koji dodatno kompliciraju priču i knjigu čine još zanimljivijom, detaljni opisi zatvorskog života, kombinacija prošlosti i sadašnjosti, krivih i nedužnih, dobrih i zlih – samo su neki od elemenata koji ovu knjigu čine više nego odličnom. Svakako savjetujem da ne vjerujete u sve što pročitate jer će vas autorica vješto izigrati baš kada pomislite da je sve jasno.

Izopačeni umovi u tijelima naizgled običnih ljudi koji će vas lako zavarati. Odličan zaplet i završetak koji donosi vrlo brz i neočekivan rasplet. Možda ćete zadnjih nekoliko stranica pročitati dva puta, čisto kako bi sve sjelo na svoje mjesto, a onda još satima ili danima razmišljati o knjizi i njenim likovima. Završetak koji se odigrao prebrzo i možda malo nejasno, jedina je moja zamjerka ovoj knjizi.

Od samog početka knjiga je izrazito zanimljiva i zaista vuče na čitanje dok napetost raste sa svakom novom stranicom, pa nećete ni primjetiti kako ste već stigli do 400 i neke stranice. Možda i požalite što je kraj stigao tako brzo pa se odvažite na čitanje još jednom.

Izrazito je zanimljiva istodobna priča o zatvoreniku, detektivu i odvjetnici u kombinaciji sa zatvorskim pismima i e-mailovima koje je Hamish primao i slao te novinskim člancima i zapisima odvjetnice. Ovi elementi čine knjigu još složenijom i zanimljivijom, a odgovore na pitanja koja će se gomilati tijekom čitanja morati ćete strpljivo čekati jer je autorica odlična u držanju čitatelja u neizvjesnosti do samog kraja knjige.

Knjiga se dotiče nekoliko zanimljivih tema među kojima je i tema ljubavnih odnosa između žena i zatvorenika, a sve se više čini kao da i odvjetnica Maggie pada pod utjecaj inteligentnog i predivnog, ali vrlo opasnog Hamisha. Hoće li Maggie povjerovati u njegovu nevinost ili samo pokušati njegov slučaj bolje istražiti, otkrit ćete sami. U svakom slučaju, ovo je knjiga u kojoj niti jedno slovo nije viška, knjiga koja će vas zainteresirati od prve riječi i koju nećete ispuštati iz ruku. Vrhunski triler koji će vas nadmudriti baš kad pomislite da sve znate, brzog tempa  pametno napisan, zanimljiv i napet – svakako preporučam da bude jedna od idućih knjiga koje ćete pročitati!

Primjedbe