Kunem se životom, Sarah Pinborough

Naslov: Kunem se životom                   
Autor: Sarah Pinborough
Broj stranica: 364
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Egmont Puls
Moja ocjena: 8/10

Knjigu možete kupiti ovdje


Malo je reći da me Sarah Pinborough oduševila romanom Ne vjeruj svojim očima. Taj komadić nadnaravnog kojeg je unijela u priču učinio je knjigu daleko boljom od mnogih drugih romana istog žanra. U knjizi Kunem se životom nema ničega nadnaravnoga, ali ju to ne čini ništa manje zanimljivom. Autorica donosi još jedan napet i neodoljiv roman koji će vas zainteresirati već nakon prvih par stranica. Radnja brzo privlači pažnju, likovi su više nego zanimljivi, a kombinacija poglavlja prije, sada i poslije priču čine zamršenom i još napetijom.

Priču nam iznose tri žene: Lisa, njena kći Ava i prijateljica Marilyn. Svaka će nas od njih brzo upoznati sa svojim životom pa ćemo tako o Lisi doznati da skriva tajnu iz prošlosti čijih se posljedica boji i danas. Ava je šesnaestogodišnjakinja koju guši majčina pretjerana zabrinutost i koja, kao i većina njenih vršnjakinja, želi što prije odrasti. Marilyn je Lisina najbolja prijateljica i premda ima divnog muža i dobar posao, čini se da nije sve onako kako ona to prezentira ljudima oko sebe.

Jedan iznenadan događaj potaknut će lavinu koja će tajne otkrivati jednu za drugom, a vi kao čitatelj početi ćete sumnjati u svakog lika. Koliko dugo tajne mogu ostati skivene i možemo li ih uistinu skrivati i od samih sebe? Ova knjiga potiče na razmišljanje o tome kakvi su i tko su uistinu ljudi oko nas, kakve tajne skrivaju i koliko su iskreni prema nama. Svatko od nas nešto prešućuje, no postoje tajne koje vas obilježe za cijeli život, a izađu li na vidjelo mogu uništiti puno života.

Još jedan vrlo uspješan roman autorice Pinborough koji vas nikako neće ostaviti ravnodušnima. Radnja je brza, zaplet dosta zamršen i silovit, dok završetak donosi neočekivan rasplet događaja i toliko iščekivanu istinu.

Moram priznati da mi se knjiga Ne vjeruj svojim očima za nijansnu više svidjela. Onaj komadić nadnaravnog u toj knjizi učinio je da ju pamtim dugo. No zaista nema potrebe da se ta dva romana uspoređuju. Ono što je bitno jest to da je Sarah Pinborough ovim romanom dokazala kvalitetu svog pisanja i zaista se veselim svim njenim romanima koji će mi tek dospjeti u ruke.

Primjedbe