Medeni mjesec, Tina Seskis

Naslov: Medeni mjesec
Autor: Tina Seskis
Broj stranica: 299
Cijena:  99,00 kn
Izdavač: 24 sata
Moja ocjena: 10/10


Cijeli je život sanjala o medenom mjesecu na Maldivima i evo je sada ovdje, no njen san brzo se pretvorio u noćnu moru jer je njezin suprug bestraga nestao svega par dana nakon vjenčanja. Sada je ovdje sama i izgubljena, ne zna kome vjerovati, ne zna je li se njenom suprugu nešto dogodilo ili ju je jednostavno napustio.

Neizvjestan i napet roman u kojem se prošlost i sadašnjost isprepliću jedna za drugom u kratkim poglavljima. Istovremeno ćete pratiti događanja u sadašnjosti koje nam pripovijeda Jemma te događanja u prošlosti koja će nas vratiti sedam i pol godina unazad i dočarati kako su se Jemma i Dan upoznali te kako je krenula njihova veza.

Čitajući poglavlja koja se odnose na prošlost dobila sam dojam da Jemma na početku veze nije bila sigurna u svoj odnos s Danom, kao ni u to je li on pravi muškarac za nju. U poglavljima koja prate sadašnjost ubrzo ćemo saznati da je noć prije nestanka njezinog supruga između njega i Jemme izbila svađa, a kako nam Jemma malo pomalo otkriva detalje o njihovom odnosu, brzo sam stekla dojam da njihov brak nije baš započeo idealno te da Jemma nije bila sretna na ovom savršenom medenom mjesecu.

Kako je popila čašicu ili dvije previše, Jemma se ne sjeća u potpunosti večeri kada je zadnji put vidjela svog supruga, ali kada shvati da je od njegovog nestanka prošlo predugo vremena, sve odluči prijaviti policiji i tada kreću prave zavrzlame.

Jemma ostavlja dojam zbunjene osobe koja ni sama nije sigurna u ljubav prema suprugu pa samim time postaje glavna osumnjičena. Možda je ipak željela da njezin suprug nestane, a možda ipak samo želi da ga pronađu živog i zdravog. Tu je i drugi zaljubljeni par s kojim su Jemma i njezin suprug provodili vrijeme, pa ostaje pitanje je li netko od njih imao motiva nauditi ovom paru. Ne treba zanemariti niti članove obitelji njenog supruga koji izgleda nisu previše zadovoljni novopečenom snahom.

Priča će u potpunosti okupirati vašu pažnju, a stranice ćete okretati vrlo, vrlo brzo. Ono što priču čini složenom, ali i još zanimljivijom su upravo unutarnja previranja glavne junakinje, borbe sa samom sobom, kao i njena pomalo čudna razmišljanja i psihička nestabilnost. Nekoliko genijalnih obrata natjerat će vas da neke stranice pročitate ponovno, ali će vas autorica svejedno vješto prevariti. Do kraja romana ćete sigurno razviti nekoliko teorija oko nestanka Jemminog supruga, ali vjerujte da će kraj donijeti rasplet koji nije bio u niti jednoj od vaših teorija. Izrazito zanimljiv, napet i nimalo predvidiv roman kojeg preporučam svim ljubiteljima trilera!

Primjedbe