Sve što znam o tebi, Karen Cleveland

Naslov: Sve što znam o tebi                 
Autor: Karen Cleveland
Broj stranica: 253
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 8/10


Karen Cleveland u svom prvijencu donosi napetu i nepredvidivu priču o ženi koja se nađe razapeta između obitelji i lojalnost prema svojoj domovini. Vivian radi kao CIA-ina analitičarka i posljednje gotovo dvije godine vrijedno radi na otkrivanju tajne mreže ruskih agenata unutar Amerike. Gotovo je na tragu otkrića kada jednog dana uspije upasti u računalo potencijalnog ruskog operativca i tamo pronalazi mapu koja krije fotografije pet ruskih agenata infiltriranih među Amerikancima.

Premda nesretna što zbog posla provodi premalo vremena sa svojom obitelji, Vivian vjeruje kako će ovim otkrićem zaslužiti promaknuće koje toliko dugo čeka. Ovih pet fotografija otkrit će petoricu agenata, a Vivan će napokon svom timu donijeti rezultate ovog teškog projekta. Kada otvori mapu i dođe do treće fotografije dogodit će se nešto što će njen svijet okrenuti naopačke. Naime, na trećoj fotografiji Vivian vidi svog muža Matta. Sigurnost nestaje u trenu, a čini se da će tako nestati i sve što je u 10 godina braka stekla s čovjekom kojeg očito ne poznaje.

Napeto, nepredvidivo štivo koje se brzo čita. Razapeti između ljubavi i pravde, nećete znati kome vjerovati. Čak i kad se priča rasplete na kraju knjige, autorica donosi kratak epilog koji će vas ponovno šokirati i učiniti da ponovno posumnjate. Svako poglavlje donosi nove zaplete, ali ćemo također u svakom poglavlju saznati i nešto o tome kako su se Matt i Vivian upoznali, vjenčali te kako su na svijet stizala njihova djeca.

Upravo ova kombinacija prošlosti i sadašnjosti u svakom poglavlju čini knjigu još zanimljivijom, a autorica nam na taj način malo po malo otkriva ono što bi nas moglo zanimati o Vivian i Mattu kao bračnom paru.
Treba li izdati domovinu ili čovjeka kojeg neizmjerno voli, oca njihovo četvero djece? Vivian ubrzo shvaća bezizlaznost situacije, a sigurna je samo u jedno: svoju će djecu braniti svim snagama, pa čak i od njihovog vlastitog oca, ako to bude potrebno.

Moram priznati da me tema knjige podsjetila na toliko prožvakane američke filmove o Amerikancima i Rusima, ali naravno, radi se o knjizi pa je ovo daleko zanimljivije i napetije, ali tema svakako nije nešto što već niste vidjeli. Svakako imate moju preporuku za ovom knjigom, vjerujem da će uživati svi ljubitelji kriminalističkih romana.

Primjedbe