Naučite živjeti sretnije, Siegfried Wittwer

Naslov: Naučite živjeti sretnije           
Autor: Siegfried Wittwer
Broj stranica: 144
Cijena : 40,00 kn
Izdavač: Izdavačka kuća Znaci vremena
Moja ocjena: 9/10


Već sama naslovnica ove knjige dovoljna je da vas razveseli; vesela i poletna, nagovještava pozitivno i korisno štivo. Šezdesettrogodišnji njemački autor u ovoj nam knjizi donosi savjete kako se vratiti sretnijem i zdravijem životu i kako živjeti punim plućima. Ispričat će nam kako je uz pomoć knjiga iz medicine i psihologije izliječio svoje tjelesne tegobe uzrokovane stresom i vratio zdravlje i veselje u svoj život. Svoja saznanja putem ove knjige podijelio je s nama i ona je zaista više nego puna korisnih savjeta i zanimljivih činjenica s područja medicine i psihologije.

Svi želimo biti u potpunosti sretni i zadovoljni, a ne zadovoljavati se prosječnim životom, uz česte negativne stavove i misli. Uz ovu ćete knjigu shvatiti koliko je bitno misliti pozitivno jer nas negativni osjećaji čine bolesnima, što emocionalno što tjelesno. Naučite kako postići unutarnju ravnotežu i osjećati se tjelesno sretnijima i zdravijima.

Negativni događaji su nažalost svuda oko nas i od njih je nemoguće u potpunosti pobjeći. Zato je vrlo važno naše vrijeme za opuštanje od svakodnevnog stresa. Važno je naučiti živjeti sretno premda nije sve po našoj volji i onako kako smo mi to zamislili te prihvatiti činjenicu da na neke stvari ne možemo utjecati i nemamo moć promijeniti ih.

Ono što nas čini (ne)sretnima svakako je ponajviše nas odnos s drugima. Autor ovdje ističe koliko je bitno njegovati pozitivne odnose s drugima te naučiti ne iskaljivati svoj bijes na slabijima od nas nego naučiti nadzirati svoje loše osjećaje i djelovati odgovorno, koliko prema sebi toliko i prema drugima.

Autor također ističe veliki utjecaj emocionalnog stanja na tjelesno stanje, ali i obratno. Tako će osmijeh na licu potaknuti i unutarnju sreću, a uspravno i poletno držanje ostavljati dojam pozitivne i samopouzdane osobe.

Optimizam, optimizam i samo optimizam. Najbitnija stvar koju ćete zapamtiti nakon što zatvorite ovu knjigu upravo je to – optimizam i pozitivne misli. To je ono što nas pokreće, što nam daje energiju koju trebamo za prevladavanje svakodnevnih poteškoća i izazova s kojima se susrećemo. Njegujući pesimistična uvjerenja koja se temelje tek na našim pretpostavkama, spriječavamo životnu radost.

Upravo je optimizam i pozitiva ono što će ova knjiga pokrenuti u vama. Loše navike i krivi životni stav konstantno nas čine nesretnima, pa čak i bolesnima. Naučite kako prestati biti rob loših navika te kako izbaciti pesimizam na putu prema određenom cilju. Knjiga je prepuna recepata za zdrav i sretan život – na vama je da se pokrenete i primijenite ih u vlastitoj svakodnevici.


Primjedbe