Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan, Raphaëlle Giordano

Naslov: Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan                        
Autor: Raphaëlle Giordano
Broj stranica: 247
Cijena : 99,90 kn
Izdavač: Egmont Puls
Moja ocjena: 9/10

Ako se u zadnje vrijeme osjećate pomalo bezvoljno, demotivirano ili nesretno, ovo je prava knjiga za vas. A i ako se ne osjećate ovako, nikad nije naodmet učiti kako biti još sretniji i zadovoljniji nego što jeste. Ova knjiga netipičan je self-help roman koji prati priču žene koja želi pronaći sreću, a na njenom primjeru svi ćemo moći ponešto naučiti.

Camille je tridesetosmogodišnja supruga pomalo nezainteresiranog Sebastiena i majka prilično živahnog Adriena. Camille ima dobar posao, kuću i sve druge materijalne uvjete za sretan i lagodan život, no ipak se u posljednje vrijeme osjeća prilično bezvoljno i nesretno. Kada jednog dana doživi prometnu nesreću i nađe se bespomoćna u mračnoj šumi, odluči pokucati na prva vrata i zatražiti pomoć. Tako upoznaje Claudea, rutinologa koji će joj pružiti pomoć oko prometne nezgode, ali i oko njenog privatnog života. Claude ju upoznaje s pojmom rutinitisa i predstavlja joj program pomoći koji će ju izvući iz rutine u kojoj se nalazi. Nakon kratkog razmišljanja, Camille odluči pristati jer zaista nema što za izgubiti. Potrebna joj je pomoć kako bi ponovno pronašla sreću, motivaciju i energiju te obnovila odnos sa svojim sinom i suprugom.
Camille kreće s vanjskim i unutarnjim čišćenjem i korak po korak prolazi kroz program koji će ju naučiti kako ponovno živjeti u potpunosti i uživati u malim stvarima. Autorica nam kroz priču o Camille svima daje priliku da naučimo kako pronaći sreću, jer svi smo mi Camille, možda ne trenutno, ali u nekom periodu života svi smo se osjećali baš poput nje. Svima nam katkad treba pomoć da se pokrenemo, da vratimo osmijeh na lice i zaboravimo na negativne stvari u našem životu.

Knjiga je prepuna divnih, motivirajućih citata koji će vas potaknuti da napokon učinite onaj korak o kojem već dugo maštate, naučiti vas kako izbaciti iz života sve ono što u njega unosi nemir i nervozu te kako živjeti punim plućima, a ne životariti. Čitajući ćete spoznati koliko je važno prestati čekati čudo s neba koje bi sve promijenilo; ta promjena moramo biti mi! Sreća je svuda oko nas, ali ju često ne prepoznajemo; zato će nam ova knjiga širom otvoriti oči i ukazati na sitnice koje su toliko važne. Knjiga ukazuje na važnost osmijeha, pozitivnih misli i opuštanja, dokazuje da je vjera u sebe pola puta do uspjeha i da se sreća krije u malim stvarima. Vrlo pozitivna knjiga, jednostavna za čitanje i vesela baš poput njene naslovnice!

Primjedbe