Ne vjeruj svojim očima, Sarah Pinborough

Naslov: Ne vjeruj svojim očima               
Autor: Sarah Pinborough
Broj stranica: 356 stranica
Cijena:  99,00 kn
Izdavač: Egmont
Moja ocjena: 10/10



Ni ne slutite koliku želju imam da s vama podijelim sve o ovoj knjizi, ali se suzdržavam jer želim da i vi budete jednako uzbuđeni kad ju pročitate! Triler s elementima fantastike i odličnim krajem o kojem se toliko priča. Gdje god se piše o ovoj knjizi, spominje se njen fantastičan, neočekivan kraj i vjerujte da to uopće nije prenapuhano jer je kraj stvarno zapanjujući!

Knjiga me totalno oduševila i prvenstveno iznenadila. Ove elemente fantastike vam uopće neću spominjati jer se toliko bojim da ću vam otkriti previše, a to stvarno ne želim. Da, istina, kraj knjige donosi nešto sasvim neočekivano, odlazi u smjeru u kojem niste niti pomislili da će priča otići, brz je, sve će u potpunosti pojasniti i priča će sjesti na svoje mjesto, a vi ćete ostati zaprepašteni.

Vjerujem da ste već malo „proguglali“ ovu knjigu, pa neću pisati sve ono što ste već čitali; sigurno znate da se radi o ljubavnom trokutu i dvjema ženama koje se zbližavaju, unatoč tome što su obadvije zaljubljene u istog muškarca. U knjizi se isprepliću poglavlja pisana u ich formi; malo ćete čitati o Adele, pa malo o Louise, a tu i tamo će nas autorica iznenaditi i poglavljem koje se odnosi na prošlost. Priča se zakomplicira kada se Adele i Louise sretnu, iako Louise niti ne sluti da njihov susret nije bio nimalo slučajan. Usamljena Louise jako će se brzo povezati s Adele, a još brže s Davidom. Neotkrivene mračne tajne iz prošlosti i neriješeno ubojstvo natjerati će vas da posumnjate u nevinost likova, a do samog kraja nećete znati što se zaista dogodilo.



Priča će krenuti laganije, a dok se upoznajete s likovima, brzo ćete shvatiti da su malo čudni, ne ponašaju se onako kako biste to od njih očekivali, mistični su. Međusoban odnos ovih triju likova u kojima je svatko od njih podjednako sebičan, vrlo brzo će vam postati prilično uvrnut i nevjerojatan.

Jako me fasciniralo kako je autorica uspjela stvoriti takve karaktere koji će ostaviti vrlo jak dojam na vas. Moram priznati da se s niti jednim likom nisam u potpunosti povezala ili, bolje da kažem, da sam sa svima bila jednako povezana. Brzo ćete uočiti poremećene ličnosti, sebičnost, međusobne manipulacije i ovisnosti. Na početku ćete misliti da je ovo još jedna banalna priča o ljubavnom trokutu, ali vjerujte da će vas kraj knjige odvesti u totalno drugom smjeru koji vam nije bio niti na kraj pameti. 

Znam da su to mnogi rekli, a reći ću i ja – ovo je stvarno bila jedna od najluđih knjiga koje sam pročitala, ali isto tako i jedna od najboljih. Totalno uvrnuta priča koja će vas toliko uplesti u radnju da ćete još dugo, dugo razmišljati o njoj, a još više o likovima iz knjige. Definitivno imate moje preporuke za čitanje, a ocjena čista desetka.😊




Primjedbe