Kad sam bila nevidljiva, Dorothy Koomson

Naslov: Kad sam bila nevidljiva
Autor: Dorothy Koomson
Broj stranica: 480
Cijena:  29,90 kn
Izdavač: Znanje

Moja ocjena: 9/10






















Ako baš i niste ljubitelj ljubavnih romana, poput mene, ne bojte se jer ovo je daleko od ljubavnog romana. Zarazna priča o usponima i padovima, neraskidivoj ljubavi i prijateljstvu.

Na početku knjige upoznajemo dvije prekrasne djevojčice, iste dobi i gotovo istih imena, s istom ljubavi prema baletu. Veronica Harper (Roni) i Veronika Harper (Nika) žele postati uspješne baletne plesačice, najbolje su prijateljice i zajedno odrastaju. Njihovo prijateljstvo je neraskidivo, a sudbine u potpunosti isprepletene.

Dvadeset godina kasnije, dvije djevojčice sada su odrasle žene, a njihovo prijateljstvo ostalo je u davnoj prošlosti. Roni je redovnica, boravi u samostanu, dok je Nika zaručnica poznatog nogometaša koji ju fizički i psihički zlostavlja. Tragedija koja ih je zadesila u djetinjstvu potpuno ih je razdvojila; sada se skrivaju iza novih imena, pokušavajući zaboraviti mračne tajne.



Ovo je divna priča o prijateljstvu, ljubavi, tajnama, izdaji, oprostu. Možemo reći da je ovo spoj drame i misterije s laganim naznakama trilera. U svakom slučaju, odlična kombinacija koja će vas držati budnima i zainteresiranima. Od početka ste uvučeni u priču, sve ćete proživjeti zajedno s ovim dvjema ženama, lagano otkrivati njihove tajne i navijati da se njihove sudbine ponovno spoje.

Lijepo ispričana priča, puna emocija, povest će vas na divno putovanje s dvjema ženama koje život nije mazio, koje su suočene s nasiljem i izdajama, prepuštene sebi samima. Poglavlja se divno izmjenjuju, kombinirajući priču o Roni i Niki i priču iz prošlosti i sadašnjosti. Jedina zamjerka za knjigu je to da je radnja malo rastegnuta, smatram da nije bilo potrebno preko 400 stranica da se ovo lijepo ispriča, ali ako je to način kako ova autorica piše, onda sam to spremna zanemariti. J


Primjedbe