Noćna grabežljivica, Robert Bryndza

Naslov: Noćna grabežljivica
Autor: Robert Bryndza
Broj stranica: 363
Cijena : 29,90 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 9/10



Noćna grabežljivica drugi je nastavak iz serijala trilera o detektivki Eriki Foster, no ukoliko niste čitali prvi dio – ne očajavajte jer se autor pobrinuo da o svim likovima saznate dovoljno kako bi bezbrižno uživali i u ovom nastavku.

Priča kreće ubojstvom poznatog liječnika jedne vruće noći u Londonu. Erika preuzima slučaj i kreće u istragu. Liječnik je brutalno ubijen; ugušen plastičnom vrećicom. Nedugo iza toga, poznati televizijski voditelj i novinar pronađen je mrtav, također ugušen na isti način. Slijedom dokaza Erika spoznaje da je serijski ubojica žena.

Dok knjiga otpočetka prati Noćnu grabežljivicu, ne znamo tko se krije iza tog nadimka, ali znamo njen idući korak. Dok ona već prati svoju iduću žrtvu, detektivka i njen tim moraju pronaći što povezuje žrtve kako bi došli do ubojice. I ove godine Erika se suočava s godišnjicom smrti svog muža Marka i upravo na taj dan zaprima pismo od Noćne grabežljivice koja kao da suosjeća s Erikinim gubitkom. 



I opet, i u ovom nastavku, istraga za Eriku postaje jedino što ju pokreće nakon smrti muža i ponovno se dovodi u životnu opasnost kada joj se ubojica počne i telefonski obraćati.

Nakon odličnog prvog djela o detektivki Eriki, drugi dio donosi još napetije situacije, još brutalnija ubojstva i privlači vas od prve stranice. Vrlo napeto, uzbudljivo, mračno i intenzivno; svaka stranica je sve zanimljivija i samo želite što prije saznati kako će sve završiti.

Iako sam ljubitelj trilera u kojima do samog kraja ne znamo tko je ubojica, moram priznati da me Noćna grabežljivica držala zainteresiranom do zadnje stranice, iako negdje malo iza polovine knjige autor prestaje skrivati pravo ime ubojice. Ali napetost tu neće prestati, vjerujte J Moja ocjena je 9/10; knjigu sam pročitala u vrlo kratkom roku, ima sve elemente jednog napetog trilera i jako se radujem  trećem nastavku!

Primjedbe