Istina i druge laži, Sascha Arango

Naslov: Istina i druge laži
Autor: Sascha Arango
Broj stranica: 224
Cijena: 29,90 kn
Izdavač: Znanje, KDS
Moja ocjena: 8/10



Sascha Arango donosi nam jedan drugačiji roman, napeti triler pisan iz kuta gledanja jednog genijalnog uma kojeg nećete moći zamrziti, koliko god to htjeli! 

Henry živi lagodnim životom, predstavlja se da je ono što u stvari nije i odlično funkcionira u svojim lažima. Na samom početku romana događa se preokret kada Henry sazna da je njegova vješto skrivana ljubavnica trudna te tako uznemiri njegov mirno vođen suživot sa suprugom Martom.



Iako se u sebi bori sa strahom da ne bude otkriven, Henry to na površini uopće ne pokazuje i hladne glave nosi se sa svim problemima koji će ga uskoro stići. Smišlja plan kako eliminirati trudnu ljubavnicu, no nažalost stvari nisu ispale kako je to Henry zamislio.

Iako je glavni lik u ovom romanu ubojica i lažljivac koji će hladno ukloniti svakoga tko mu se nađe na putu i bez puno razmišljanja izići iz situacije koja mu ne odgovara, Henrya ipak ne možete mrziti. Kroz knjigu ćete malo pomalo otkrivati nove laži o Henryu i svaki put shvatiti da je još gori nešto što ste mislili da je. Unatoč tome, ova priča ima neki zabavan karakter, a crni humor prati vas do kraja knjige.

Henryeve laži nemaju ni početka ni kraja, a vjerojatno se i on sam ponekad izgubi u zbrci koju je stvorio.

Vrlo jednostavna za čitanje, nimalo dosadna, drugačija i naprosto briljantna priča koja će vam dugo nakon čitanja ostati u mislima! Moja ocjena je 8/10, iako moram priznati da mi je ovo jedan od boljih trilera upravo zato jer je drugačiji i jer pratimo priču glavnog lika koji ovaj put nije slučajna žrtva nego izrazito pametan negativac. Hoće li se Henry i na kraju priče izvući bez posljedica , saznat ćete kada pročitate knjigu! J

Primjedbe