Važno je! Kašmir Huseinović

Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 5/5


Knjiga Važno je! uči djecu što je zaista u životu bitno, a nas odrasle podsjeća na neke osnovne ljudske osobine i vrijednosti koje u svakodnevici brzo zaboravimo. Jednostavna za čitanje, edukativna i prije svega zanimljiva za čitanje, ova će knjiga mališane naučiti zašto je važno moliti se Bogu, biti dobar prema drugima, prihvaćati druge takvima kakvi jesu, kao i zašto je važno opraštati, pomagati, brinuti se o drugima. 


Isto tako, ova nas knjiga uči i tome zašto sami prema sebi trebamo biti dobri; zašto trebamo biti veseli i nasmijani, marljivi i uredni, zašto je važno čuvati svoje zdravlje i biti pristojan prema drugima. Mnoštvo važnih stvari djeca iz ove knjige mogu naučiti, ali će ih isto tako i potaknuti da nastave razmišljati u istom smjeru i sami zaključe što je još u životu važno. 


Predivno ispričana priča koja govori o obitelji, prijateljstvu, zajedništvu, o osnovnim ljudskim vrednotama i osobinama koje nas čine dobrim ljudima; dobrima za druge, ali i za same sebe. Proteže se na preko 60 stranica koje su obogaćene predivnim, živopisnim ilustracijama za koje je zaslužna Andrea Petrlik. Predivni prizori prirode, životinja, zajedništva i zanimljivih detalja koji priču čine još ljepšom i zanimljivijom, a djeca će se vrlo lako poistovjetiti s likovima iz ilustracija, kao i pronaći se u tekstu. 

Knjiga je idealna za zajedničko čitanje roditelja/odgojitelja i djece jer potiče na daljnji razgovor o sličnim temama i komentiranje teksta i ilustracija. Namijenjena je djeci u dobi od 4 do 8 godina, ali će u njoj zasigurno uživati i oni malo stariji. 

Primjedbe