5 Tinovih savršenih rješenja, Chiara Piroddi

Broj stranica: 20
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 5/5



Četiri predivne slikovnice iz serije problemskih slikovnica 5 Tinovih savršenih rješenja bit će od velike pomoći i djeci i odraslima. Bave se vrlo zanimljivom tematikom poput polaska u vrtić, straha od mraka, suočavanjem s napadajima bijesa i prihvaćanja novog člana u obitelji.

Svaka od ovih slikovnica podjednako je zanimljiva, korisna i poučna, a dječak Tin svojim će domišljatim rješenjima djeci brzo doskočiti u pomoć. Na kraju svake slikovnice nalazi se i SOS za roditelje, a to su stručni savjeti psihologinje Chiare Piroddi koji će roditeljima biti od velike koristi.



Ove će knjigice vašim mališanima pokazati da je sasvim normalno ponekad osjećati strah ili sram, kao i to da se prvih dana u vrtiću gotovo sva djeca osjećaju usamljeno. Zato su tu Tinova rješenja koja će pomoći djeci da lakše prihvate svoje osjećaje i novonastale situacije, dok će roditelji uz SOS savjete dobiti neke vrlo korisne ideje o tome kako djetetu objasniti zašto se događaju promjene u njegovom životu, kako ga podržati u suočavanju s novim osjećajima i strahovima te kako ga umiriti i pomoći mu da lakše prihvati novosti.



Malo teksta i velika slova čine ovu knjigu idealnom za mališane koji još nemaju puno iskustva u čitanju, a živopisne ilustracije preko cijelih stranica čitanje će učiniti još zabavnijim.

Zajedno sa svojim mališanima pročitajte kakva je to genijalna rješenja Tin smislio. Istodobno ćete se dobro zabaviti, ali i puno naučiti. Ove knjigice djecu potiču da pričaju o svojim osjećajima i strahovima, a vrlo je važno da ih od malih nogu učimo da i druga djeca, na isti ili sličan način, doživljavaju promjene ili odvajanje od roditelja. A ono najvažnije čemu ih ove knjige uče jest to da su njihovi roditelji uvijek uz njih. Od mene imate veliku preporuku, uživat ćete čitajući i listajući ove slikovnice sa svojom dječicom. ;)



Primjedbe