10 ideja za spas planeta, Giuseppe D'Anna

Broj stranica: 48
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 5/5

10 ideja za spas planeta knjiga je za djecu koja govori o tome koliko je važno djecu upoznati s pravim stanjem planeta te na koji način oni mogu pomoći u njegovu očuvanju. Budemo li svi mišljenja da ništa ne možemo promijeniti sami, našem planetu loše se piše. Sve promjene kreću od nas kao pojedinca stoga je vrlo bitno da djeca od najranije dobi čine razliku u svakodnevnim stvarima koje zapravo najviše utječu na spas planeta. Ova će im knjiga na vrlo zabavan i kreativan način pokazati kako svojim ponašanjem mogu djelovati u cilju smanjenja otpada i recikliranja materijala.

Ako mene pitate, ova je knjiga jako važna i treba biti među obveznim štivom za djecu. Ona će kod vaših mališana potaknuti želju za djelovanjem, želju za spasom planeta, čineći sitne promjene u svom svakodnevnom životu. Upravo takvim djelovanjem možemo mijenjati svijet, a djeca će nam najbolje pokazati kako to može biti vrlo jednostavno i zabavno.



Očuvanje planeta zajednički je posao svih nas, ali kreće od svakog pojedinca. Zanimljivi savjeti iz ove knjige naučiti će našu djecu, ali i nas roditelje, kako da u svoj način života unesemo male promjene koje nas ništa ne koštaju, ali puno znače za spas našeg planeta. Našeg jednog, jedinog planeta.

Kako u potpunosti iskoristiti papir, a ne bacati ga, kako štedjeti vodu i energiju, kako koristiti manje plastike, zašto trebamo više pješačiti ili voziti bicikl, zašto je važno čuvati pčele – na ova, ali i mnoga druga pitanja pronaći ćete odgovore u ovoj jako korisnoj, ali i zabavnoj knjizi.

Kako se založiti za spas planeta i reći NE zagađenju? Uz ovu knjigu LAKO! Prepuna je živopisnih ilustracija i zanimljivih podataka koji će potaknuti dječju maštu, ali i njihovo zanimanje za spas planeta. A to je upravo ono što Zemlji treba – da se od malih nogu njene stanovnike uči kako biti ekološki osviješteni. Ovo je iznimno zanimljiva, poučna, vedra i korisna knjiga za djecu. Živopisna i jednostavna za čitanje, potiče na razmišljanje i djelovanje. Knjiga u kojoj će podjednako uživati i djeca i odrasli pa vam ju od srca preporučam. ;)



Primjedbe