Kako je Fran dobio psa, Zoran Maljković

Broj stranica: 32
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 10/10
Svoj primjerak pronađite OVDJE



Ovo je priča o dječaku Franu koji je silno želio imati psa. Toliko jako da vrlo često sanja pse. No njegovi roditelji ne žele ni čuti za tu ideju; vrlo zaposleni, u nedostatku slobodnog vremena, svjesni koliko je odgovornosti i volje potrebno za brigu o psu. No svi njegovi prijatelji imaju psa, zašto onda i Fran nebi mogao dobiti jednoga?


U žarkoj želji za psom, Fran smišlja genijalan plan; dokazati će svojim roditeljima koliko je odlučan u svom naumu te da ozbiljno shvaća brigu o psu. Predložio im je da se pola godine brine o plišanom psu; čak će ga i šetati tri puta dnevno. Ako izdrži toliko dugo, roditelji će mu dopustiti da ima pravoga psa.

U ovoj mudroj i zabavnoj slikovnici pročitajte kako je Fran uvjerio svoje roditelje da se može i hoće brinuti o psu, da je odgovoran i ozbiljno shvaća što znači imati kućnog ljubimca. Njegovom planu roditelji neće moći odoljeti, a Fran će nas sve skupa naučiti kako psi nisu igračke, da o njima treba svakodnevno brinuti, šetati ih te da ih ne možemo jednostavno prepustiti roditeljima kada nam dosade.



Idealna za dječje rukice, ova slikovnica donosi vrlo poučnu priču o odgovornosti i važnosti brige o kućnim ljubimcima, a to je nešto što je vrlo važno učiti od malih nogu. Također govori o tome koliko je bitno biti ustrajan u svojim naumima i željama jer tada je sve moguće. 

Bez puno teksta, ali uz predivne ilustracije, ova će slikovnica brzo okupirati pažnju vaših mališana, a zajedničkim čitanjem potaknut ćete dječicu da postavljaju pitanja i dodatno razmišljaju o ovoj temi. Iako je ispričana na svega tridesetak stranica, nosi zaista puno važnih poruka, a djeca će se zasigurno vrlo lako poistovjetiti s Franom. Kraj priče donosi naravno sretan završetak i ispunjenje Franove želje, a ono što mi se najviše svidjelo jest to da psa nisu kupili, nego udomili iz azila. I to je još jedna važna porukica! 😉

Primjedbe