Sjeme razdora, Claire McGowan

Broj stranica: 297
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 8/10
Svoj primjerak pronađite OVDJE



Šestero najboljih prijatelja s fakulteta nakon dvadeset godina ponovno se okupljaju. Domaćica je Ali, ugostit će ih u svom domu o kakvom je oduvijek sanjala, u kojem živi s mužem Mikeom i dvoje djece. No ova večer koja je trebala biti puna zabave, sočnih tračeva i litara akohola, pretvara se u noćnu moru kada Alina najbolja prijateljica Karen optuži Mikea za silovanje. Karen je prepuna modrica, izvan sebe od straha i očigledno je da je pretrpjela gadan napad, no Mike sve negira. Kome će Ali vjerovati, najboljoj prijateljici ili mužu?


Kako odlučiti tko je u pravu; muškarac s kojim ste u braku dugi niz godina i za kojeg znate da ne bi digao ruku na nikoga ili najbolja prijateljica koju poznajte više od dvadeset godina i koja zna sve vaše tajne i vi njezine? Ali se našla u vrlo nezavidnoj situaciji, a potpuno je jasno da će izgubiti jednu od dviju najdražih osoba.

Unatoč prilično običnom zapletu koji asocira na knjigu koja će se temeljiti na njezinoj riječi protiv njegove, ova knjiga ipak je puno više od toga. Priča će čitatelja odvesti u neočekivanom smjeru i otkriti neke davno zaboravljene tajne koje će pokazati tko je uistinu kakav. Prijateljstva, ali i brakovi, bit će na velikoj kušnji dok Ali ne otkrije tko u ovoj priči govori istinu, a tko laže. Ništa nije onako kako se čini, a ljudi za koje misli da ih je potpuno poznavala otkrili su svoje pravo lice.


Zanimljiva priča o osjetljivoj temi koja povlači pitanja o obiteljskim i prijateljskim odnosima i o tome koliko svoje bližnje zaista poznajemo. Također, u pozadini cijele priče autorica iznosi jednu vrlo bitnu temu, a to je zlostavljanje žena. Čitajući ovu knjigu ne možete se ne zapitati koliko smo mi žene zapravo (ne)zaštićene u društvu i koliku nadmoć muškarci imaju nad nama.

Knjiga se brzo čita, dobro je napisana, okupirat će vašu pažnju već na prvim stranicama, a brza radnja dovesti će vas do neočekivanog raspleta. Sjeme razdora psihološki je triler s elementima obiteljske drame, slojevit, zanimljiv i pomalo jeziv, a pročitat ćete ga u jednom dahu jer je knjiga napisana tako da ju ne želite ispustiti iz ruku dok ne saznate istinu. Od mene imate preporuku! J

Primjedbe