Povratak u kafić na kraju svijeta, John Strelecky

Naziv: Povratak u kafić na kraju svijeta
Autor: John Strelecky
Broj stranica: 328
Cijena: 99,00 kn
Izdavač: PULS
Moja ocjena: 9/10
Knjigu kupite OVDJE

Deset je godina prošlo otkada je John slučajno kročio u kafić čudnovatog naziva Zašto si ovdje. Proveo je u njemu cijelu noć i ona mu je u potpunosti promijenila život. U kafić je ušao kao posve izgubljen slučaj, a iz njega izašao sa novim pogledom na svijet i ono što je naučio te noći potpuno je obogatilo njegov život. Ta noć u kafiću naprosto je promijenila sve ono što je on do tada bio.


Deset godina kasnije, biciklirajući po Havajima u još jednoj od svojih pustolovina, John ponovno nailazi na ovaj simpatični kafić. U njemu je sve potpuno isto kao i prije deset godina, a tu je i Casey, konobarica koja ga je posluživala i one noći. No ovoga puta na jelovniku su nova pitanja. Je li John spreman odgovoriti na njih i upustiti se u novu avanturu? Zašto se John ponovno našao na ovom mjestu; ima li on još toga za naučiti ili će ovaj put svoje znanje prenijeti nekoj drugoj izgubljenoj duši?

Ako i niste pročitali prvu knjigu o kafiću, ne očajavajte jer će vam autor i u ovoj knjizi ukratko ispričati što se dogodilo prije i brzo ćete pohvatati sve konce. Ali ako imate priliku pročitati obadvije knjige, svakako to učinite! J


Kao i prva knjiga o čudnovatom kafiću, i ova nam je ispričana na duhovit i originalan način, a na čitatelja djeluje motivirajuće, nadahnjujuće i vrlo poučno. John je to vrlo pametno zapakirao i pred nas stavio knjigu koja postavlja pitanja o smislu života, o načinu kako gledamo na život i svijet oko nas, o materijalnim i nematerijalnim stvarima, o rođenju i smrti. Ova knjiga zaista može promijeniti vaš pogled na svijet, a uz to ćete se vrlo dobro zabaviti. Prepuna je zanimljivih dijaloga, mudrih izreka, dubokih pitanja, izvanrednih likova i poticajnih zaključaka. Originalna priča ispričana na vrlo jednostavan način, podjednako će vas opustiti, ali i potaknuti da mijenjate puno toga u vašem životu. Zaista mi je drago da nam je autor donio nastavak Kafića na kraju svijeta. Opustite se zajedno s Johnom i dopustite da vam ova knjiga odvede život u posve neočekivanom smjeru. Od mene imate veliku preporuku.

Primjedbe