Čovpas - priča o dva gada, Dav Pilkey

Naslov: Čovpas - priča o dva gada
Autor: Dav Pilkey
Broj stranica: 251
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 9/10
Svoj primjerak naručite OVDJE



Dav Pilkey američki je karikaturist, ilustrator i autor, jako popularan u svijetu dječje književnosti. Njegova djela redovito zauzimaju prvo mjesto na svjetskim top listama. Njegov serijal dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši jedan je od najpopularnijih, a sustiže ga i serijal o Čovpasu, neobičnom policajcu čovjeku-psu. Priče o Čovpasu već su prevedene na preko 20 svjetskih jezika i prodane u milijunima primjeraka diljem svijeta.

Ovo je treći nastavak o Čovpasu, a ovog puta on će se boriti protiv dva zlikovca. Dvostruka prijetnja znači i dvostruko više borbe, a ostaje samo pitanje hoće li Čovpas i ovoga puta spasiti svijet od zlih mačaka.


Priča se proteže na čak 250 stranica, a podijeljena je na 10 poglavlja. Prekrasne ilustracije, živahan font, odličan humor i napeta radnja svakog će mališana mamiti na čitanje, dok će ih radni listovi i školica ilustriranja pozivati na dodatan rad i još više zabave.



Iako je priča prvenstveno zabavna i prepuna humora, ipak se iz nje mogu izvući i neke pouke i zanimljivi zaključci. Nije to samo priča o spašavanju svijeta od zločestog mačora; Čovpas je ipak lik koji promiče dobrotu, hrabrost, upornost i iskrenost, a puno se tu govori i o važnosti prijateljstva, što je za djecu iznimno važno budući da tek otkrivaju svijet oko sebe.

Duhovit, originalan i prepun akcije, ovaj strip o psuglavom policajcu prvenstveno je namijenjen djeci koja već imaju ponešto iskustva u čitanju, no njegovo šarenilo moglo bi privući i one najmlađe. Dakako, ni odrasli nisu izostavljeni. Koliko god djetinjast bio, Čovpas je jedan zabavan i pozitivan lik, a to će biti dovoljno da i roditelji malo zavire dok čitaju s djecom. U svakom slučaju, nikome neće nedostajati zabave!

Primjedbe