Najgori nastavnici na svijetu, David Walliams

Naslov: Najgori nastavnici na svijetu
Autor: David Walliams
Broj stranica: 308
Cijena: 119,00 kn
Izdavač: Mozaik knjiga
Moja ocjena: 9/10

David Walliams već nam je poznat po Najgoroj djeci na svijetu, točnije, napisao je tri nastavka o najgoroj djeci na svijetu. No evo sada prilike da djeca širom svijeta obrišu osmjeh s lica odraslih i ispričaju priče o najgorim nastavnicima. Baš, baš najgorim!

Žarko narančasta naslovnica i živopisne ilustracije djelo su Tonyja Rossa, a savršeno su se uklopile u ovu zabavnu knjigu koja će razveseliti svako dijete. Proteže se na preko 300 stranica i sadrži deset priča o najgorim, najužasnijim, najogavnijim nastavnicima na svijetu.

Tako ćete čitati o nastavniku matematike, gospodinu Čepiću i njegovoj opsesiji loptama, zatim o nastavnici Špic koja se posebno ističe svojom zloćom, o doktoru Grozomoru – najužasnijem nastavniku kemije koji je napola čovjek, a napola čudovište, o nastavniku Jacku Trbošpeku koji naprosto obožava jesti, o ravnatelju Fobijanu i njegovom paničnom strahu od djece i mnogim drugim najgorim nastavnicima koje ne možete ni zamisliti. 

Uz šarene ilustracije knjigu krasi i veseli font koji kao da skače po stranicama knjige. Negdje je veći, negdje manji, negdje deblji, negdje tanji, u svakom slučaju čitanje čini još zabavnijim. Jezik je prilagođen upravo najmlađim čitateljima, ali je sve skupa dovoljno smiješno i zanimljivo da će i odrasli uživati u čitanju. Pozitivne, zarazne i humoristične priče u ovoj knjizi čine ju savršenim poklonom za svakog mališana, naročito u ovom periodu početka nove školske godine. 


Primjedbe