Veliki dan gospođice Pettigrew, Winifred Watson

Naslov: Veliki dan gospođice Pettigrew
Autor: Winifred Watson
Broj stranica: 301
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Sonatina
Moja ocjena: 9/10


Zahvaljujući Sonatina nakladi, u ovom starom hitu sada možemo uživati u novom ruhu. Neodoljiv, humorističan i zabavan roman prepun strasti, ljubavi i glamura, osvojit će vas već na prvoj stranici. Simpatično i opuštajuće štivo koje se brzo čita, bogato zanimljivim dijalozima i detaljnom karakterizacijom dviju glavnih junakinja. Obzirom da inače čitam krimiće i trilere, ovaj roman mi je savršeno pasao kao odmor od takvog štiva, a ujedno sam se odlično zabavila čitajući ga.

Gospođica Pettigrew četrdesetogodišnja je guvernanta, podjednako neuspješna u svom poslu, kao i u ljubavi, a može se reći i u životu, općenito. Čini se kao da sve ove godine život pored nje samo prolazi, a ona proživljava jednolične, dosadne dane, bez imalo uzbuđenja i ikakvih događanja. Ponovno nezaposlena, gospođica Pettigrew prema uputama Zavoda za zapošljavanje dolazi na novu adresu gdje navodno treba čuvati novu hrpu djece. No vrata joj otvara prelijepa gospođica LaFosse. Ni traga ni glasa djeci, a gospođica Pettigrew kao da se odjednom našla na filmskom setu. Život gospođice LaFosse potpuno je drugačiji od njenog, a način ponašanja potpuno se suprotstavlja uštogljenim životnim načelima gospođice Pettigrew.

I zaista, bit će ovo veliki dan za gospođicu Pettigrew! Kako sati prolaze, dvije dame sve se bolje upoznaju, a njihove vrline, mane i vještine savršeno se upotpunjuju. Gospođica LaFosse predivna je pjevačica, a njen život prepun je glamura, nakita, prekrasnih haljina, strastvenih muškaraca kojima ne može odoljeti; zapravo svega onoga što je gospođica Pettigrew viđala samo na filmovima.

Iako poslana greškom na njenu adresu, Delysia će objeručke prihvatiti pomoć gospođice Pettigrew, a naročito njene savjete vezane uz muškarce i ljubav. Gospođica Pettigrew odjednom se nađe potpuno uključena u njen svijet pun blještavila, zabave, koktela i filmskog glamura. Samo tako postaje njena savjetnica, ali i prijateljica. Tako različite, a tako se savršeno nadopunjuju, ove dvije junakinje proživjet će predivan zajednički dan i shvatiti koliko toga jedna drugoj mogu pružiti. 24 nezaboravna sata koja će u potpunosti promijeniti njihove živote, a gospođici Pettigrew zasluženo donijeti sve ono o čemu je do sada mogla samo sanjati.

Čitajući ovu knjigu, vrlo brzo se i sami nađete u tom svijetu blještavila i odlično se zabavite, baš kao da gledate vrlo dobar film. Radnja se odvija u 30-im godinama prošlog stoljeća, kada je ovaj roman i nastao. Dijelom komedija, a dijelom ljubavna priča, ovaj roman zasluženi je hit u kojem ćete uživati, potpuno opušteni. Preporuka od mene i zaista se nadam da će se naći na vašoj listi romana koji čekaju na čitanje!

Primjedbe