Traganje za Bogom kojega bismo mogli voljeti, Chris Blake

Naslov: Traganje za Bogom kojega bismo mogli voljeti
Autor: Chris Blake
Broj stranica: 299
Cijena : 190,00 kn
Izdavač: Znaci vremena
Moja ocjena: 9/10


Ne možemo poreći da su nas neki događaji u ovoj godini prilično pogodili. Čini mi se kao da smo u zadnje vrijeme svi malo poljuljani, možda frustrirani, gubimo volju i nadu, iscrpljeni smo. Zato preporučam ovu knjigu koja će vas umiriti, motivirati, pomoći da izdržite. U moje je ruke stigla baš u pravo vrijeme i zaista ima neko pozitivno, umirujuće djelovanje.

Ovo je knjiga za sve ljude; za nevjernike i vjernike, za one koji se ponekad upitaju kako možemo vjerovati u Boga ako ga ne poznajemo i ako ga ne vidimo, za one koji se osjećaju iscrpljeno i izgubljeno, za one čije su nade srušene, za one koji nisu sigurni trebaju li uopće vjerovati u Boga.

Ova će vas knjiga podučiti tome kako vjerovati u Boga čak i ako ga ne možemo u potpunosti znati. Mi ljudi sposobni smo u potpunosti voljeti i ono nedokučivo, važno je samo znati kako se tome prepustiti. Sumnja je također dio vjere, no ono što nas čini vjernicima je život u potpunoj opuštenosti i povjerenju u Boga, a naše razumijevanje ljubavi i Boga ovisi samo o nama i našim shvaćanjima. Stvar je u tome da su naše misli vrlo često rezultat razumijevanja samo onoga što vidimo ili dodirujemo i kao da sve više od toga nismo u mogućnosti pojmiti.

Ova će vas knjiga kroz deset poglavlja naučiti kako prihvatiti Bibliju, kako razumjeti biblijske priče i ličnosti, naučiti će vas značenje i važnost molitve te potaknuti razmišljanje o Bogu, o svojoj vjeri i ljubavi prema Njemu. Prihvatite li ovu knjigu otvorenog srca i uma, vaša će vjera dosegnuti jednu novu dimenziju, dok će vaše sumnje polako iščeznuti, a povjerenje i mir u vama ojačati.

Primjedbe