Otkrij mi tajnu, Karen M. McManus

Naslov: Otkrij mi tajnu                            
Autor: Karen M. McManus
Broj stranica: 263
Cijena : 99,00 kn
Izdavač: Profil
Moja ocjena: 8/10


Autorica Karen M. McManus čitateljima se predstavila romanom Lažljivac među nama, koji je na top listi New York Timesa proveo više od 80 tjedana i objavljen je u 41 državi. Sada je svoje kvalitetno pisanje ponovno pokazala u romanu Otkrij mi tajnu. Iako je, kao i prvi roman, i ovaj prilagođen mlađim generacijama, nema razloga da se ne svidi i široj publici.

Radnja se odvija u gradiću Echo Ridge, naizgled mirnom i savršenom za obiteljski život. No ovaj gradić već godinama čuva neke tajne i plaši stanovnike neriješenim ubojstvima dviju djevojaka. Brat i sestra blizanci, Ellery i Ezra, prisiljeni su na neko vrijeme doseliti u Echo Ridge i živjeti s bakom jer je njihova majka završila na odvikavanju. Stanovnicima ovog gradića blizanci nisu nimalo nepoznati. Naime, jedna od nestalih djevojaka upravo je njihova teta Sarah koja je nestala 1996. godine na povratku iz knjižnice. Pet godina poslije njenog nestanka ubijena je Lacey Kilduff u obližnjem zabavnom parku pod nazivom Zemlja smrti.

Već prvi dan njihova dolaska ovaj gradić potresa nova tragedija u kojoj će smrtno stradati njihov profesor, dok će se nekoliko dana iza toga ponoviti tragedija iz ne tako davne prošlosti, a to je nestanak popularne djevojke Brooke.

Priču će nam iz poglavlja u poglavlje pričati Ellery i mladić Malcolm, brat glavnog osumnjičenog dječaka za smrt Lacey Kilduff. Zanimanje za kriminalističkim pričama dovest će Ellery u vrlo nezgodnu situaciju, a kada se previše uplete u pokušaj razotkrivanja ovog slučaja, vlastiti će život također dovesti u opasnost.

Radnja je brza, zapetljana i nepredvidiva, a veći broj likova doprinosi napetosti i zanimljivosti priče. Sve u svemu, pred vama je jedan uzbudljiv i pitak triler za mlade koji će vas brzo uvući u priču, a sve tajne otkriti tek na posljednjih nekoliko stranica.

Primjedbe