Neprospavane noći, Nick Spalding

Naslov: Neprospavane noći                 
Autor: Nick Spalding
Broj stranica: 231
Cijena : 29,90 kn
Izdavač: Znanje
Moja ocjena: 8/10


Jamiea i Lauru upoznali smo u knjizi On voli, ona voli, gdje nas je autor odlično zabavio dok smo čitali o njihovim spojevima i svim zgodama i nezgodama koje su prošli dok nisu upoznali jedno drugoga. Autor donosi nastavak njihove priče u knjizi Neprospavane noći, ali ovog puta piše o nešto ozbiljnijoj temi: roditeljstvu.

Laura i Jamie uživaju u bračnom životu, druženju s prijateljima, izlascima i još više, jedno s drugim. Djeca im nisu u planu barem još neko vrijeme, no kada Laura na razgovoru za posao ispovraća i dušu iz sebe, shvati da stvari baš i ne idu po planu jer je trudna.

Prilično izbezumljeni činjenicom da će uskoro dobiti dijete, Laura i Jamie opisuju kroz što su sve prošli dok beba nije došla na svijet. A onda kad je i došla, shvatili su da ovo što su preživjeli do sada nije ništa u usporedbi s onim što tek slijedi. Izgleda da odgoj djeteta nije baš tako lagan kako su mislili.

Koliko je teško, ali istodobno zabavno biti roditelj, vjerodostojno će nam pokazati Laura i Jamie. Štivo je lagano za čitanje, zabavno, ali ponajviše opuštajuće. Sve situacije koje su ih snašle prilično su realistične, nekad zastrašujuće, ali najčešće zabavne, a njihov strah od roditeljstva prijeći će u čistu sreću kada njihova beba dođe na svijet.

Nedostatak sna i odmora, neprestani plač djeteta, manjak društvenog života, bračne razmirice, loše financijsko stanje i mnoge druge situacije koje su ih snašle, autor je opet ispričao uz jaku dozu humora pa vam ova knjiga garantira odličnu zabavu. Meni je svakako bila pravo osvježenje nakon nekoliko trilera koji su se zaredali u zadnjih mjesec dana. 😊

Primjedbe